Hozzávalók: 1 kg körte, 3 evőkanál cukor, fél mokkáskanál fahéj, 1 evőkanál citromlé./A cukor mennyiségét természetesen ízlés szerinti mennyiséggel lehet növelni!/
Elkészítése: Körtét megpucoltam magházat eltávolítottam és apróra felvágtam. Abba az edénybe tettem amiben főzni akartam hozzátettem a cukrot , fahéjat és citromlevet átforgattam és fél órát hagytam pihenni. Ezután lassú tűzön elkezdtem főzni közben kavartam kb. 15' után turmixoltam majd további 30' főztem és forrón üvegbe pakoltam lezártam 5'-re fejre állítottam majd vissza és letakarva hagytam hűlni. Ezután cicomáztam és ment a többiekhez:)
Téli napokra!
De jól jön majd télen :-) Finom ízes lehet a fahéjtól!
VálaszTörlésKatalin remélem jó lesz vagy palacsintába vagy valamilyen linzerbe, köszi!
VálaszTörlés