Elkészítése: Lisztbe tettem a sót összevegyítettem ezután tettem hozzá a vajat amivel összemorzsoltam majd bele a tojás, tejföl és összegyúrtam a tésztát. Enyhén lisztes gyúrótáblán 8 mm vastagra nyújtottam lekentem a tojássárgájával és éles késsel felkockáztam sütőpapírral borított tepsibe raktam itt megszórtam/ami éppen volt konyhámban:kevés reszelt sajt, szezámmag, köménymag keverékével. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Igen finom omlós sütemény érdemes duplázni a hozzávalók mennyiségét!
Ui: Megszámoltam hogy tudjatok viszonyítani ebből a mennyiségből ilyen kis kocka 50 db lett!
Jó étvágyat !
Már fel is jegyeztem. Nincs itthon semmiféle sós sütim, (a boltiakat nem szeretem) gondolom ez azért kis ideig eláll. Egyszerű és jónak ígérkezik.
VálaszTörlésaranyos fodorka érdemes kipróbálnod meglátod mennyire finom. Egészségedre! Szerintem ha nem sűrűn kapkodod a dobozkádból szerintem sokáig friss marad:-))
VálaszTörlésJól jöhetne a sok karácsonyi édesség mellé :-)
VálaszTörlésKatalin akkor is jó lesz, de most apránként elcsipegettük ezt a próbasütést, finom!
VálaszTörlésTényleg jó lett - és nem is komplikált. A receptet eltettem a gyűjteményembe :-)
VálaszTörlésaranyos fodorka örülök hogy elkészítetted és még ízlett is! Egészségedre!
VálaszTörlésszuper lett! pedig a margarint megolvasztottam,tettem bele sutoport is,es tejfolom se volt,ugyhogy joghurtos lett,de nem tudtam igy sem elrontani 😊 rozmaringot,vagy vegyes provance-i fuszerkevereket is erdemes rajta kiprobalni! koszonom a receptet Eva!
VálaszTörlésUnknown örülök hogy sikered volt vele váljon egészségetekre! A fűszerezést lehet hogy egyszer kipróbálom én is köszi!
VálaszTörlés