Hozzávalók: tészta:400 g liszt, 25 g friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 250 ml 2,8 % tej, 1 csipet só, 100 ml étolaj, töltelék: 200 g őrölt mák, 5 evőkanál cukor, 100 ml víz, fél citrom reszelt héja, késhegynyi őrölt fahéj, kenéshez: 1 db tojás
🌼
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem cukrot belemorzsoltam az élesztőt és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a maradék cukrot csipet sót felfutott élesztőt és a langyos tejjel és étolajjal bedagasztottam a tésztát amit letakarva 1 órát pihentettem. Közben elkészítettem a tölteléket: vizet a cukorral felforraltam , a mákot a reszelt citromhéj és fahéj keverékével összeforgattam majd a forró szirupot ráöntöttem elkevertem és hagytam kihűlni. A tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd kinyújtottam aránylag vékonyra és ráhalmoztam majd elegyengettem rajta a tölteléket és feltekertem szorosan a tésztát. Háromszögre feldaraboltam és sütőpapírral borított tepsibe raktam tetejét elkevert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon nehéz volt kivárni hogy hűljön egy kicsit és megtudjam kóstolni:-)) Nagyon -nagyon finom!
Jó étvágyat !
Nagyon csábítónak tűnnek! :)
VálaszTörlésEzt mindenképp ki fogom próbálni, mert nagyon szeretjük a mákot!!!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! :o)
Mindenféle kelt tésztát szeretünk, jöhetne ez is. Nagyon finom lehet és jól is néz ki.
VálaszTörlésMézeskalács köszi!
VálaszTörlésTimi váljon egészségetekre!
Lívia köszi, nagyon finom puha a tésztája!