Hozzávalók 3 db-hoz: 15 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 25 ml étolaj, 60 ml víz,
töltelék:szemes kukorica, tejföl, pici só, reszelt sajt, kevés darabolt paprika.(Mennyiséget nem írok mindenki ízlésének megfelelően variálhatja!)
🌼
Elkészítése: Kimért lisztet a többi hozzávalóval összegyúrtam tésztának, kicsit hagytam pihenni addig összeállítottam a tölteléket. Főtt szemes kukoricához tettem a tejfölt, reszelt sajtot darabolt paprikát sóztam csipet őrölt borsot tettem hozzá és összekevertem. A tésztát három felé vettem egyesével a tésztát kerek formára nyújtottam aminek a közepébe 1 evőkanál tölteléket tettem majd összehajtottam a tésztát széleit kicsit összecsíptem. Mikor elkészültem mind a hárommal teflon edényt felforrósítottam/semmi zsiradék nem kell bele/ és egyesével sütöttem a tésztának mindkét oldalát 3-4 '. Mivel tortillát már többször is készítettem gondoltam hogy a töltött forma változata csakis finom lehet! Igazam volt!
Jó étvágyat !
Köszi Éva az ötletet. :)
VálaszTörlésBridge szívesen váljon egészségetekre!
VálaszTörlésDe sok mindent sütöttél főztél, mióta nem nézelődtem a blogokon :-) Egyik jobb, mint a másik :-)
VálaszTörlésSzép hétvégét Nektek, finom ebédekkel, sütikkel!
Katalin köszi! Hasonló kellemes hétvégét jó kirándulást kívánok mert biztos hogy mentek valamerre:-))
VálaszTörlésNyami! Még sosem készítettem,de fogok.:)
VálaszTörlésMamka ha van egy kis időd kényeztesd magad bármilyen töltelékkel nagyon finom!
VálaszTörlés