😊
Elkészítése: Élesztőt kevés langyos tejbe pici cukorral és liszttel hagytam felfutni. Enyhén sós vízben puhára főztem a megpucolt felkockázott krumplit, leszűrtem és villával összetörtem hagytam hűlni. Kimért liszthez tettem a kihűlt krumplit cukrot és csipet sót összeforgattam közepébe öntöttem a felfutott élesztőt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát közben beledolgoztam a zsírt is. Letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam ujjnyi vastagra megkentem a lekvárral és feltekertem ezután kétujjnyi vastagra szeleteltem és zsírral kikent tepsibe pakoltam egymástól kicsit távolabb. Tetejét olvasztott zsírral kentem meg ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt kevés porcukrot szórtam a tetejére.😋
Jó étvágyat!
Nagyon guszták, szépen megkeltek :-) Finomak az ilyen kelt tészták, a krumplitól jó puhák maradnak, már ha nem fogynak el azonnal :-)...
VálaszTörlésEz nagyon guszta! Szívesen megenném én is uzsira. :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki! Én is mindig rakok krumplit a kelt tésztába, mert finomabb az íze és puhább a tészta!
VálaszTörlésKatalin köszi nagyon finom puha, azért jutott belőle a mélyhűtőbe is :-))
VálaszTörlésÉvi köszi!
Timi örülök hogy tetszik , sokszor tettem már én is krumplit kelt tésztába de talán hogy tojást sem kellett ebbe tenni még jobb lett!