🌸
Elkészítése: Tejfölbe tettem a porcukrot és belemorzsoltam az élesztőt.Kimért liszthez szórtam a sót tejfölös élesztőt és a tojássárgáját összegyúrtam a tésztát.(Mivel ezt a receptet egy igen régi szakácskönyvből választottam és úgy volt írva hogy nem túl lágy legyen a tészta, mégis szükséges volt kevés langyos vízre amivel megfelelő állagúra tudtam gyúrni) Letakarva fél órát pihentettem ezután nyújtottam és derelyevágóval felszabdaltam közepére két vágást csináltam amin a tészta egyik csücskét áthúztam majd forró olajban megsütöttem. Még forró volt mikor vaníliás porcukorral szórtam be😋
Jó étvágyat!
A legnagyobb túrós bélesem még megvan. Cserélünk egy fánkra? :)
VálaszTörlésÉvi ok nyitom az ablakot:-))
VálaszTörlésÉn is szívesen elfogadnék belőle :-)
VálaszTörlésNagyon szeretem, de még sosem készítettem... itt lenne az ideje? 🙂
VálaszTörlésKatalin ennek örülök legközelebb jó? Köszi!
VálaszTörlésteller-cake szerintem is itt az ideje:)Köszi!
Vasárnapra előjegyeztem. Tavaly ettem/csináltam utoljára. Jó hogy bedobtad az ötletet.
VálaszTörlésMost sütöttem először, de 3-4 mm vastagságot ír a recept. Nem lett jó ropogós. Te milyenre nyújtottad?
VálaszTörlésAz elmúlt hét végén sütöttem, de látván a csőrögédet, enném újra! :-)
VálaszTörlésaranyos fodorka váljon egészségedre!
VálaszTörlésAni aránylag vékonyra de mivel ebben élesztő van nem ropogós de mi ezt jobban szeretjük!
Gerdi köszi, amikor szemezgetek a blogodon hasonló érzéseim vannak nekem is :-))