🌻
Elkészítése: Kevés tejet félretettem tészta kenéséhez. Kb. 1/2 dl langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt . Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt , sót és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát közben a margarint is beledolgoztam. Letakarva hagytam 1 órát pihenni. Enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam a megkelt tésztát majd 6 részre vettem és gombócokat formáltam amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól kicsit távolabb és letakarva 15' ismét pihentettem. Tetejét tejjel átkentem szezámmaggal megszórtam és előmelegített sütőben 200 C fokon 25 ' sütöttem😋Forrás: innen
Jó étvágyat kívánok !
Nagyon szépek!
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek szerintem is. Mindig keresgélek jó pékáru receptet, ezt is kipróbálom majd.
VálaszTörlés