🌸
Elkészítése: Tésztát szokásos módon kifőztem kevés olvasztott zsírban átforgattam. Kisebb tepsit kikentem zsírral beleöntöttem a tészta felét szilvalekvárt kanalaztam rá erre szórtam a darált dió és kevés cukor keverékéből. A maradék tésztával betakartam amire ismét darált dió és cukor keverékét szórtam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!
Nagyon jó! Ezt én is láttam, erre emlékszem :-)
VálaszTörlésKétszer néztem meg, hogy jól olvasom-e a címet. :D Tetszik ez a mocskos tészta, nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésKatalin köszi!
VálaszTörlésOkki elég fura a neve de nagyon finom.
Hát, hogy a szilvalekváros tésztának ilyen csúf nevet adott valaki - nem szép dolog. Az én variációm szerint a dió a több a tésztán és arra jöhet akár szilvalekvár - de én már meggylekvárral is ettem. Az is jó.
VálaszTörlésaranyos fodorka valóban nem éppen kedves az elnevezése, még régebben rakott tésztát én is készítettem azt baracklekvárral.
VálaszTörlés