Hozzávalók:/fél adaghoz/ 25 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, kb. 2 dl tej, csipet só, 2,5 dkg olvasztott margarin.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem teáskanál cukrot az élesztőt belemorzsoltam kevés lisztet tettem hozzá és hagytam felfutni. kimért lisztbe szórtam a sót, cukrot felfutott élesztőt és a tejet apránként hozzáadva elkezdtem dagasztani a végén dolgoztam bele az olvasztott margarint. Letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a megkelt tésztát és kicsit átgyúrtam ezután két részre vettem . A tészta darabokból rudat formáltam és összefontam. Olajjal kikent kis szögletes formába tettem ahol még kb. fél órát pihentettem. A tésztát tejjel átkentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 35' sütöttem ./A sütőbe az alsó részre edénybe vizet tettem/ Rácson hagytam hűlni😋
Jó étvágyat kívánok !
Igen, ezt én is ismerem, csak mi zsirt szoktunk rakni margarin helyett... és van mikor fonom, van amikor kinyújtva feltekerem mazsolával, de legfinomabb amikor a vajat habositom cukorral és ebbe rakok fahéjat vagy kakaót, és ezzel kenem meg sütés előtt - ez az utóbbi a kedvencünk :-)
VálaszTörlésNagyon szép lett a kalácsod, nem véletlenül kapta ezt a nevet :-) Akár húsvétra is megállná a helyét :-)
VálaszTörlésfenci köszi hogy leírtad az általatok kedvelt változatot lehet hogy legközelebb teszek egy próbát a fahéjas változattal:)
VálaszTörlésKatalin köszi,szerintem is jó lesz húsvétra sonkához egy ilyen forma:)