Oldalak

2019. június 12., szerda

Hagymás krumplilepény

Napi újságból ollóztam:)
Hozzávalók 4 db-hoz: 25 dkg krumpli, 1  kisebb fej vöröshagyma, 1 felvert tojásnak a fele, 3 ek liszt,  só, őrölt bors, olaj.
😊
Elkészítése: A krumplit héjával együtt enyhén sós vízben puhára főztem. Megpucoltam és krumplinyomón áttörtem. Vöröshagymát felkockáztam és kevés olajon megdinszteltem. A kihűlt krumplihoz tettem a langyosra hűlt vöröshagymát sót , borsot  és tettem hozzá 3 evőkanál lisztet ezután  összegyúrtam a tésztát /ha szükséges lehet még lisztet tenni hozzá/ . Négyfelé vettem a tésztát és kézzel kisebb lepényeket formáltam ellapogattam . Kevés olajat melegítettem és a lepényeket egyenként  mindkét oldalát  készre sütöttem. Még meleg volt mikor reszelt sajtot tettem a tetejére és újhagymát karikáztam rá😋 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a krumplis lepényt, és hagymásan a legjobb. :)

    VálaszTörlés
  2. Kincse ha még tejfölöm is lett volna itthon nem rontott volna rajta:-))

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet egy gyors ebédhez. Habár ebben a melegben lassan oda jutok, hogy csak inni kívánok. Elképesztő ez a hőség....és még hol a nyár vége....

    VálaszTörlés
  4. Újra egy finom, egyszerű de nagyszerű fogás :-)

    VálaszTörlés
  5. aranyos fodorka nem tartott sokáig az elkészítése. Mostanában én is nagyon meggondolom mit főzzek?
    Katalin köszi!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)