🌻
Elkészítése: Babot tisztítás és feldarabolás után kis ideig főztem /vízébe kevés ételízesítőt tettem leszűrtem / fagyasztott babbal hasonlóan készítem/. Edényt amiben sütöttem margarinnal kikentem zsemlemorzsával beszórtam és beleöntöttem a leszűrt babot. Tejfölt kis tálkába öntöttem a tojást és a sót elkevertem benne majd ráöntöttem a babra. Kevés lapsajtot és paradicsomot felszeletelve raktam a tetejére gondoltam nem rontja el😉 Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
📌Karfiolt hasonló módon lehet készíteni:)
📌Karfiolt hasonló módon lehet készíteni:)
Jó étvágyat kívánok !
Jó ötlet - érdemes lesz egyszer kipróbálni, én a rakott zöldbabot egy kevés darált-hússal szoktam készíteni - de ez is jó lehet.
VálaszTörlésaranyos fodorka finom hússal is már úgy is készítettem. Nekem így jobban ízlik, különösen olyankor csinálom mikor a húst annyira nem kívánom.
VálaszTörlésÉn is a húsos verziót ismerem, de ez jobb!Már én sem bírom a sok húst, akár meglennék nélküle. És vajon mi ebben a "csőben"?:)
VálaszTörlésTiffanylda jót kérdeztél erre nem tudom a választ sajnos,lehet hogy a sütőre utal? nem tudom:)Már jó régen így ismertem meg.
VálaszTörlésRégen a tűzhely mellett volt egy cső, abban készültek a tálban sütött ételek, tűzhely hőjében. Ezért maradt meg a csőben sütve kifejezés. Legalábbis én ezt olvastam valahol.
VálaszTörlésindihindi köszi hogy megosztottad ezt nem tudtam.
VálaszTörlés