Hozzávalók tésztához: 30 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 15 dkg sertészsír, 4 evőkanál cukor, 1 db tojás, 1 citrom leve és reszelt héja, tölteléknek:sárgabaracklekvár , + 4 db tojás, csipet só, 5 evőkanál cukor, 15 dkg darált dió, 1 cs vaníliacukor.
🌻
Elkészítése:Tésztához a lisztet a zsírral összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrtam. Töltelékhez a tojássárgáját a kétféle cukorral kikevertem majd hozzákevertem a darált diót és óvatosan apránként adagolva a tojásfehérje kemény habját tettem. A tésztát kinyújtottam amit sütőpapírral bélelt tepsibe tettem villával megszurkáltam és lekentem lekvárral erre kanalaztam rá a diós habot egyenletesen. Előmelegített sütőbe 200 C fokon 10' majd 180 C fokra csökkentve a hőt még 20' sütöttem.
Jó étvágyat!
Ez egy nagyon finom süti, egy-kétszer én is sütöttem már :-) Guszta lett!
VálaszTörlésKatalin ezzel az elnevezéssel most sütöttem először, de nem utoljára. Rácz lepény hasonló ehhez kicsit mégis más. Először Ízőrzőkben láttam ezzel az elnevezéssel de ott 7 db tojással készítették kicsit soknak tartottam, ezért is döntöttem a Gerdi változatánál és nagyon finom lett.
VálaszTörlésElső olvasatra kicsit a női szeszélyre hajaz, csak ebben dió is van. Bocs, lehet, hogy rosszul gondolom, mindenesetre fincsi lehet, mentem!;)
VálaszTörlésTiffanylda igen jól gondolod . Nagyon finom váljon egészségetekre!
VálaszTörlés