🌸
Elkészítése: Először a tölteléket állítottam össze: ehhez felforrósítottam a tejet a cukorral majd hozzátettem a darált diót reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat összekevertem és hagytam hűlni. Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit kétfelé vettem egyenként kerek formára kinyújtottam amennyire tudtam vékonyra és 8 cikkre vágtam. A szélesebb részére kanalaztam a kihűlt töltelékből és feltekertem amiket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Mikor a másik darab tésztával is elkészültem 1 felvert tojással lekentem és előmelegített sütőbe tettem 180 C fokon 20' sütöttem.
Jó étvágyat!
Ezt nagyon szeretjük, nem is értem, hogy miért csak karácsony környékén, télen sütök ilyet?:) Most olyan időszak van, hogy bármikor bevetődhet, köszi!
VálaszTörlésTiffanylda nekem most az adta az ötletet hogy volt kevés dióm itthon és jól jött a sütő melege is:-))Köszi.
VálaszTörlésTalán most karácsonyi hangulatot ad a a hóesés, és lehet hó-kiflizni.
VálaszTörlésNálunk szép csendesen hull a hó már 2 órája, nem tudom mi lesz a virágzó kis barackfáimmal...
Nagyon finom lehet, és is szeretem a diós töltelékű sütiket 😊 úgyhogy most szívesen elfogadnék egy-két darabot belőle 😊😊
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki, hondolom mákkal is finom lehet?
VálaszTörlésKincse mindegy hogy milyen az idő évszakhoz nem szoktam időzíteni hogy mit is süssek ami éppen van itthon. Reméljük nem fázott meg a barackfád:)
VálaszTörlésKatalin szívesen megkínálnálak akár 3 darabbal is:-))
teller-cake köszi finom, mondtam férjuramnak hogy mákkal fogom legközelebb tölteni.
Szép kis kifliket sütöttél! Mi is szeretjük az ilyeneket, télen-nyáron.
VálaszTörlés