Oldalak

2020. március 19., csütörtök

Buci kenyér - házilag


Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 tasak instant élesztő/ amit én most  2,5 dkg friss élesztővel helyettesítettem, 1 tk. cukor, 1,5 tk. só, 3 dl langyos víz, 4 ek. olívaolaj.
 🌼

 Elkészítése: Kevés langyos vízbe tettem a cukrot az élesztőt belemorzsoltam  kanálka lisztet hozzátéve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a sót felfutott élesztőt és a langyos vízzel elkezdtem dagasztani a tésztát a vége felé beledolgoztam az olajat is letakarva 1 órát pihentettem. Ezután megformáztam sütőzacskóba tettem  és egy kerek jénai tálba pakoltam  tészta tetejét bevágtam pár helyen majd vízzel lekentem. Előmelegített sütőben  200 C fokon   45' sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
forrás: innen

17 megjegyzés:

  1. Nagyon szép kis kenyered lett ! Én fehér kenyeret egyáltalán nem sütök, 2/3 fehér + 1/3 rozslisztből, ill. mindenféle magokból készül az enyém.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű a kenyered, ínycsiklandó! Én is most készülök sütésre, de már a kovásznál elakadtam. Élesztőm kevés van itthon, gondoltam megpróbálom a kovászt és akkor az hosszútávon használható. Eddig kétszer kellett kidobnom! :( Remélem, a most 3. napos kibírja végre és nekiláthatok!:)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki a buci, és ha tényleg ilyen egyszerű, érdemes otthon készíteni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép kenyérke lett. Én is sokszor sütök otthon. Sajnos, most nálunk sehol nem találunk élesztőt. :( De remélem, hamarosan lesz és lehet sütögetni.

    VálaszTörlés
  5. Szép estét. Igen szép a buci. Én is magam sütöm pici családomnak a kegyeret ( Bucit) vajjal. lassan 1 éve.

    VálaszTörlés
  6. aranyos fodorka köszi, szoktam én is variálni a liszteket.
    Tiffanylda köszi, türelem biztos sikerül. Az elmúlt héten nálunk a boltban is pár napig hiányzott az élesztő de már van.
    Kincse köszi, nincs vele sok macera:)
    Évi köszi, biztos pótolják majd a hiányt és akkor jó sütögetést kívánok.
    Rékamanó nagyon örülök hogy itt vagy. Saját sütés mindig jobb igaz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen igaz, és hogy magunk gyurjuk és érezük az illatát amikor sütjük meg utánna az felemelö érzés minden egyes elkészített kenyér után elönt a büszkeség (;ezt én csináltam.)

      Törlés
  7. Rékamanó most fedeztem fel az új blogodat majd nézelődöm nálad!

    VálaszTörlés
  8. Képzeld, megint megdöglött a kovászom!:( Nem értem, hol szúrom el!? Többet nem próbálkozom.

    VálaszTörlés
  9. Látod, dága Éva itt vagyok és már mentem is a kenyér receptedet.:) Köszönöm! A napokban sütnöm kell kenyeret. Nem visz rá a higyénia,hogy boltban vegyek.Meg nem is járok boltba.:)

    VálaszTörlés
  10. szuper ügyes vagy (nem vagyok ilyen tehetséges, de ezzel a kenyérrel én is próbálkozok :)köszi:)))

    VálaszTörlés
  11. Tiffanylda próbáld más technikával sütni a kenyeret hogy legyen sikerélményed:-))
    Monika váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés
  12. Katalin csak bátran sok sikert , váljon egészségedre!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon gusztusos a kenyered, alkalmanként én is szoktam sütni, lehet most is sor kerül rá.
    Sajnos nálunk semmilyen formában nem lehet egy ideje élesztőt kapni, nem tudom mikorra lesz megint.
    Addig megpróbálok olyan receptet, amelyikbe nem kell élesztő. Biztosan nem lesz ugyan olyan finom, de ez van.

    VálaszTörlés
  14. Éva, ez csodálatosan szép lett! <3

    VálaszTörlés
  15. Fáni köszi, van olyan kenyér receptem is ami élesztő nélkül készül és nagyon finom az. Sajnos felénk is volt ilyen élesztő mizéria pár napig aztán vettem két csomaggal, de lehet hogy többet kellett volna mert azóta ismét nincs.
    teller-cake köszönöm.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)