Hozzávalók:( kis adaghoz ) 25 dkg tehéntúró, 6 dkg búzadara, fél citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 2 db tojás 2 evőkanál porcukor.(Amit tettem még hozzá: kevés mazsola, 1 tk. vaníliacukor és a már megsült tetejére őrölt fahéj)
Elkészítése: A túrót villával összetörtem hozzátettem a búzadarát, tojássárgáját, csipet sót és a reszelt citrom héjat az egészet jól összekevertem és 1 órát pihentettem. A fehérjét felvertem habnak és a már megpihent túrókeverékhez kevertem a mazsolával együtt. Vizes kézzel gombócokat formáltam és egy tűzálló tálba pakoltam. Tejfölt a kétféle cukorral és a tojással összekevertem és ráöntöttem a gombócokra. Előmelegített sütőbe 180 C fokon 30' sütöttem. Mikor már kicsit hűlt őrölt fahéjat szórtam rá😋
Jó étvágyat!
Valahol már megcsodáltam egy hasonló receptet, úgy látszik a sors is azt szeretné, hogy kipróbáljam. :-)
VálaszTörlésteller-cake ne tétovázzál vele nagyon praktikus és finom. Igaz nálam is váratott magára 1-2 évet kb. azóta van meg az újság amiben először láttam:)
VálaszTörlésNem lehet rossz így se - bár én biztos vaníliás cukorral enném....
VálaszTörlésaranyos fodorka vaníliás cukorral is finom lehet:)
VálaszTörlés