Oldalak

2020. április 17., péntek

Zserbókeksz

Hozzávalók: tészta:30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 8 dkg darált dió, 20 dkg margarin, 1 tojássárgája, + baracklekvár, étcsokoládé és egyéb díszítő kellék/darabolt dió ennek hiányában apró cukor, kókuszreszelék.
🌺
Elkészítése:Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit fóliába tettem és hűtőben 30'-ig pihentettem. Enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 3-4 mm vastagra és kiszaggattam kerek formával. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 10 ' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta párosával a korongokat lekvárral megkentem ezután gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval kentem meg a tetejüket. Mivel már dióm elfogyott  az kellett volna még darabolva a tetejére szórni, ezért maradt az apró cukrokkal és kókusszal szórás😋/ ez volt a húsvéti édességünk /
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretjük az efféle kekszeket, nálunk is gyakran készül.
    Finom húsvéti süteményetek volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Éva, ez nem olyan, mint az isler?

    VálaszTörlés
  3. Okki köszi.
    Tiffanylda hasonló.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom édességetek volt az ünnepekre! És szép mutatósak is :-)

    VálaszTörlés
  5. Hú!!!! Ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon szeretem a zserbót. :)

    VálaszTörlés
  6. Kánya Andrea köszi, váljon egészségetekre!

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)