Hozzávalók: kb. 10 dkg fagyasztott zöldbab és 20 dkg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, kevés zsír vagy olaj, fűszerek: só, őrölt bors, csipet pirospaprika, fél mk. szárított kapor
🌺
Elkészítése: Evőkanálnyi zsírt forrósítottam amiben megdinszteltem az apróra vágott vöröshagymát borssal sóval paprikával ízesítettem hozzáöntöttem a babot és borsót vizet öntöttem rá és addig főztem még puha lett a zöldség. Tejfölt liszttel elkevertem és behabartam vele a főzeléket ekkor szórtam rá a kaprot is és készre főztem. Feltétnek most lecsó kolbászt sütöttem 😋
Jó étvágyat kívánok !
Biztos finom volt! Ém is szoktam így vegyíteni, főleg a karfiolt brokkolival!🙂
VálaszTörlésNálam is előfordul, hogy elkészítek valamit és amikor a blogra szeretném felrakni gondba vagyok a névadással. :)
VálaszTörlésJó ötlet a párosítás, finom lehet. :)
Ez zseniális! Ügyes vagy, gondolom finom volt!
VálaszTörlésDe jó ötlet!:) Én még nem gondoltam erre, mert mindegyiket másképp készítem. A zöldbabot savanykásan, a borsót édeskésen. Mindkettőt petrezselyemmel. Nálunk a tök kapros. Így is biztos finom, egyszer kipróbálom!
VálaszTörlésNo ilyent se hallottam/ettem még. De nem lehet rossz, alapjában az összetevők finomak - ki kellene egyszer próbálnom...majd megírom, ízlett-e ?
VálaszTörlésVerus az is finom lehet, szerintem ha külön külön jó miért ne lehetne együtt?
VálaszTörlésOkki akkor ezzel nem vagyok egyedül, voltam már süteménnyel is hasonló "névadási válságban". Finom volt köszi.
horimarika köszi finom volt !
Tiffanylda a két zöldség külön-külön elkészítési módszeremben nálam van hasonlóság, most talán a kapor volt ami más ízt adott de szeretjük. Egy alkalomra finom volt és a zöldbabot is hasznosítottam:-))
aranyos fodorka kíváncsi vagyok véleményedre, váljon egészségedre!