Elkészítése: Krumplit megtisztítottam és apró kockákra vagdaltam. Kevés olajat melegítettem ebbe tettem bele az összezúzott fokhagymát a krumplit és együtt pároltam közben fél dl vizet öntöttem alá sóval ízesítettem. Mikor megpuhult akkor szórtam rá az előzőleg megmosott és apróra vágott petrezselymet összeforgattam. Tűzálló tálba pakoltam. A szalonnát apró kockákra vágtam és külön edénybe zsírjára sütöttem majd a pörcöket rászórtam a krumplira. A lisztet csomómentesre kevertem a tejjel beledolgoztam egyenként a tojást sóval és őrölt borssal ízesítettem és ráöntöttem a krumplira. Előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem.(Mikor elkészült magában savanyúsággal ettük😋 másnap pedig köretként rántott hús mellé!)
Jó étvágyat!
Nagyon finom lehetett! Szeretem az ilyen egytálételeket..🙂
VálaszTörlésJó ötlet - ki fogom próbálni. Minden krumplis ételt kedvelek - nem lehet ez rossz, hiszen a krumplin kívül is csupa finomságok vannak benne !
VálaszTörlésIsmét egy finom újdonság. Nagyon guszta 😊
VálaszTörlésVerus köszi finom volt.
VálaszTörlésaranyos fodorka köszi, váljon egészségedre!
Katalin köszi.