Oldalak

2020. július 27., hétfő

Pizzás levelestészta

Gyorsan elkészül és nekünk ideális  ez a tészta fajta mivel  kis  adagból is lehet finomat és laktatót készíteni ha éppen pizzát szeretnénk  enni mint például  most 😊
Hozzávalók: 25 dkg  mélyhűtött leveles tészta, pizzakrém amit házilag készítek, pár karika kolbász és reszelt sajt, tészta kenésére 1 tojás.( ebből a mennyiségből 3 db lett,  elég nagyok lettek  )
😉
Elkészítése: Szoba hőmérsékletűre kiengedtem  a tésztát  kicsit nyújtottam rajta  majd a megfelelő nagyságra feldaraboltam. Közben elkészítettem a pizzakrémet hagytam hűlni. A tojást felvertem és  a   feldarabolt tészta széleit körbekentem  ezután az   alsó felére rákentem a pizzakrémet erre pakoltam a kolbászból és rászórtam a reszelt sajtot . A tészta felső részét  ráhajtottam az alsó felére és körbe villával lenyomkodtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tésztákat és tetejét  hústűvel megszurkáltam majd lekentem  tojással és kevés reszelt sajtot szórtam a tetejére is. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem😋
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Igen, a leveles tészta mindig jó ötlet! Ez a pizzabatyu is jól néz ki nagyon!

    VálaszTörlés
  2. horimarika köszi jó nevet találtál neki itt gondolkodtam minek kereszteljem el?:-))

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretem a leveles tésztát használni, szinte mindig van a fagyasztóban. Bár én szinte mindig egyszerre két csomaggal készítek el. Lassan nekem is meg kell tanulnom kis adagokat sütni-főzni... Jó ötlet pizzásan elkészíteni, az biztos siker- nálunk is!

    VálaszTörlés
  4. Gerdi elhiszem hogy most nagyobb mennyiségből is hamar elfogy nálatok.Nagyon finom volt ez a pizzás változat elég nagyra hagytam a darabokat ezért csak egy szeletet tudtunk egyszerre közösen megenni:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett, én is szeretem használni ezt a tésztát. Pillanatok alatt lehet finomat varázsolni belőle 😄

    VálaszTörlés
  6. Katalin köszi, és milyen sok változatban:)

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)