Még régebben fedeztem fel  ezt a  receptet amit több helyen is láttam  most emlékezetből elkészítettem  és nagy sikere volt családom körében😊 Annyira jó volt hogy első alkalommal nem volt időm  fotót készíteni:-))
Hozzávalók:  50 dkg csirkemell,  kukoricaliszt, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, 5-6 dkg  reszelt sajt,2 db  tojás, kevés tej,  olaj a sütéshez.
🐔
Elkészítése: Csirkemellet leöblítettem és  felszeleteltem kisebb nagyobb darabokra  kevés sót szóval szórtam meg és kicsit klopfoltam . Tojáshoz  tettem kevés borsot és sót   majd 2 evőkanál kukoricalisztet , 1 evőkanál zsemlemorzsát , a reszelt sajtot   és annyi tejjel hígítottam kevertem csomómentesre  hogy hasonló állagú legyen mint a  palacsinta  tészta masszája. Külön tányérba tettem 2-3 evőkanál kukoricalisztet ebbe forgattam bele a csirkemell szeleteket majd a tojásos masszába és végül a forró olajban sütöttem készre😋
Jó étvágyat!
Nagyon finom lehetett! Én már régóta használok kukoricalisztet panírozáshoz, bundázáshoz, liszt illetve zsemlemorzsa helyett 😁
VálaszTörlésÉn is kipróbáltam már - azután elfogyott a kukoricaliszt és magam se tudom, miért, nem vettem... Itt az ideje, hogy újra beszerezzem.
VálaszTörlésKatalin fincsi volt köszi. Emlékszem nálad is láttam már kukoricalisztes panírozást az is tetszett talán még a halat is azzal bundáztad?
VálaszTörlésaranyos fodorka érdemes a pótlás mert valóban nagyon finom vele a hús, ízlett a gyerekeimnek is az unokák annyira ... nekik a pörkölt tésztával !