Régebben sütöttem gyakrabban az élesztős változatát most az itt talált recept alapján fél adagból ezt a változatát is teszteltem.😊
Hozzávalók /amiből 15 db lett/ :12,5 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 tk. olvasztott vaj, 1 ek. cukor, 1 ek. olaj, 1,5 dl tej, 1/2 kk. sütőpor, csipet só, kevés olaj a forma kenéséhez.
🌻
Elkészítése: Tejet tálba öntöttem hozzá tettem a tojást, cukrot, sót, olvasztott vajat és az olajat ezeket összekevertem. Végül a sütőporos lisztet tettem a keverékhez amivel simára kevertem a masszát. Tarkedli sütő mélyedéseit olajos kenőtollal kikentem kissé felmelegítettem és 1 evőkanál masszát tettem minden mélyedésbe, kis idő múlva megfordítottam a tésztát és készre sütöttem a másik oldalát is. Kisült tarkedliket fahéjas porcukorral szórtam le és lekvárt tettem mellé😋
Jó étvágyat kívánok !
De jól néznek ki, még nem sütöttem ilyet, de szívesen megkóstolnám 😊
VálaszTörlésKatalin köszi, a süteményt elég régen ismerem bár akkor élesztővel készítettem mert úgy ismertem. Szívesen megkínáltalak volna de sajnos már elfogyott:)
VálaszTörlésNagyon szeretjük! Sok mindenben kiváltottam már az élesztőt sütőporral, majd azt szódabikarbónával. Ezt a receptet még nem próbáltam, de most eszembe juttattad!:) Állítólag a szódabb. - ha igaz - egészségesebb. Nem próbáltad?
VálaszTörlésGyermekkoromban a nagymamám rengeteg tarkedlit sütött, én nagyon szerettem. Nekem sajnos nincs sütőm, de most nosztalgikus hangulatba hoztál. Köszönöm.
VálaszTörlésTiffanylda ezt a receptet eddig csak élesztővel ismertem most csináltam először sütőporral kíváncsi voltam hogy milyen. Sok régi "anyutól örökölt" süteményes receptemben van szódabikarbóna.Lehet hogy legközelebb majd tarkedlit is kipróbálom vele, köszi.
VálaszTörlésKánya Andrea az ilyen pillanatok olyan kedvesek tudnak lenni, ismerem ezt az érzést!