Nagyon megtetszett és kíváncsivá tett Kati mikor ezt a receptet közzétette . Lányom hozott almát így fél adagból én is elkészítettem ha már az idén sárgabarackot nem sikerült 😉
Hozzávalók: 2 kg alma, 40 dkg cukor, 3,3 dl natúr paradicsomlé, kevés na-benzoát.(ebből a mennyiségből 6 ilyen üveg lekvár lett)
🍎
Elkészítése:( Egészen kicsit változtattam úgy írom le) Az almát megmostam magházát kivágtam és az almát vékonyra felszeleteltem edénybe öntöttem 1 teáskanál citromlevet és kb. 1 dl vizet öntöttem rá és addig főztem még pépessé vált az alma. Ezután turmixoltam ráöntöttem a paradicsomlevet és a cukrot majd visszatettem a tűzhelyre és összefőztem kb. még 20'-ig. Tiszta üvegekbe pakoltam lezártam a tetejét és száraz dunsztba hagytam másnapig.
📌Természetesen kíváncsi voltam az ízére megkóstoltam, most még jobban érződik az alma íze de gondolom idővel összeérnek majd az ízek!😋
Téli napokra !
Én is láttam már Katinál is. Elég sok lett belőle, a színe is szép lett. Ismét egy különlegességgel gyarapadott a kamrád polca 😀.
VálaszTörlésEgy kisebb adag kipróbálásra nem árthat - habár azért kétlem, hogy az íze olyan lesz, mint a kajszi. A színe talán...De lehet, hogy sütéshez ez is jó.
VálaszTörlésKatalin köszi.
VálaszTörlésaranyos fodorka az ízén inkább most még az alma dominál de idővel bármilyen is lesz remélem süteménybe felhasználhatom.
Kedves Éva!
TörlésEltelt 3 év... Lehet, nem is látod már a kérdésem.
Milyen volt később bontva és fogyasztva az almás-paradicsomos hamis baracklekvár íze?
Még ilyet! Soha nem hallottam még ilyesmit. Én is kiváncsi lettem. Talán egy kis adagot megpróbálok.
VálaszTörlésAni ilyet még én sem hallottam azért is tettem egy próbát. Sok sikert remélem ízlik majd, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésKíváncsi vagyok milyen lesz az íze később :) Gondolom megírod itt a blogon, amikor használod :)
VálaszTörlésFáni mindenképpen megírom hogy milyen volt felbontás után a lekvár, amire én is kíváncsi vagyok.
VálaszTörlésTina valóban elég régen készítettem. Később jobban összeértek az ízek/sem az alma sem a paradicsom nem dominált annyira/ mind elfogyott süteménybe, főleg palacsintába. Köszönöm hogy megkerestél.
VálaszTörlés