Kis korrigálással készítettem mivel fele mennyiségből és a receptben magozott meggy szerepel, de nekem csak házi meggydzsem van.Mégis úgy gondoltam teszek egy próbát mivel elég darabosra hagytam a gyümölcsöt nagyon finom lett😋.
Hozzávalók: tészta: 30 dkg liszt, 2 db tojás sárgája, 1,5 dkg friss élesztő, 1,7 dl langyos tej, csipet só, 1 ek. cukor, 0,8 dl étolaj, 1,5 cs. vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, magozott meggy, 3 tojás fehérje habnak 1,5 ek. cukor, kb. 8 dkg darált dió, 3 ek. porcukor, 1 ek. kristálycukor.Tepsi kenéséhez étolaj és liszt a szórására.
🍂
Elkészítése:Tálba öntöttem a lisztet közepébe mélyedést csináltam amibe kevés langyos tejet öntöttem belemorzsoltam az élesztőt kevés cukrot tettem hozzá elkevertem és hagytam kicsit kelni. Ezután tettem hozzá a sót, tojást, citrom reszelt héját , olajat , vaníliás cukrot és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát ami inkább puhának mondható. Letakarva hagytam fél órát pihenni. Tepsit olajjal kikentem liszttel beszórtam és a megkelt tésztát beleöntöttem kézzel elegyengettem. Mivel nekem meggydzsem volt csak így próbáltam nagyobb darabokat kanállal kivenni és elszórtam a tésztára rakni hogy jusson bőven mindenhová ezután negyed órát pihentettem. Előmelegítettem a sütőt 200 C fokra és a lejárt idő után betettem a tepsit ahol 20' sütöttem a tésztát .Mikor már a vége felé járt a tészta sülési ideje akkor vertem fel 3 tojás fehérjét kemény habnak közben 1,5 evőkanál cukrot tettem hozzá. Kivettem a sütőből a tepsit rákentem a habot és az előzőleg összekevert darált dió és porcukor keverékével beszórtam a hab tetejét. Végül 1 evőkanál kristálycukrot is szórtam a sütemény tetejére és visszatettem a sütőbe ahol csökkentve a hőt 180 C fokon még 15' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Finomat sütöttél, nagyon jó lehetett a házi meggydzsemmel! Ha megvan még a felvételek között a Sárpilis rész, akkor megnézem 😊
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet. Imádom a meggylekvárt, van is belőle! Szerintem jobb is így, mint magozott meggyel! Köszi!:)
VálaszTörlésKatalin köszi ez valóban nagyon finom . Már kétszer láttam a műsort és most jutottam el oda hogy tegyek egy próbát.
VálaszTörlésTiffanylda köszi, általában én nem nagyon turmixolom el a meggyet nagyon jó lett a sütiben.
Szépek a szeletkéid! :-) Jó kis recept, tetszik, hogy kelt tészta az alja. No meg a meggylekvár és hab is rajta! :-)
VálaszTörlésGerdi köszi, nagyon finom:)
VálaszTörlésÓ, de finom lehet!
VálaszTörlésAni köszi, finom volt!
VálaszTörlés