Hozzávalók: kb. 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl,8-10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg rizs, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál ételízesítő, 1 húsleveskocka, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 mk. törött bors.
🍂
Elkészítése: Rizst átöblítettem vízzel majd ismét vizet öntöttem rá és fél órát hagytam ázni. Savanyú káposztát átmostam kisebb darabokra vágtam. Füstölt szalonnát feldaraboltam és a zsírját kiolvasztottam, majd megfonnyasztottam rajta a megtisztított és finomra vágott hagymát lehúztam a tűzhelyről és pirospaprikát szórtam rá pici vizet öntöttem hozzá ezután tettem bele a lecsöpögtetett rizst amivel átpirítottam. Dupla mennyiségű vizet öntöttem rá és ekkor tettem hozzá az ételízesítőt és a leveskockát. Felforraltam és lefedve hagytam addig még el nem fő alatta az összes lé. Tejfölben elkevertem a tojásokat borsot . Jénai aljába szórtam a savanyú káposzta egy részét amire a párolt rizsből tettem meglocsoltam tejföllel majd ismét káposzta -rizs- tejföl és végül betakartam a megmaradt káposztával amire rákanalaztam a tejfölös öntetet. Az edényt betakartam jénai tetejével és előmelegített forró sütőben fél óráig sütöttem majd a tetejét levettem és még 10'-ig sütöttem😋
Jó étvágyat kívánok !
Nem lehet ez rossz - szinte mindig van itthon savanyú káposzta (C vitamin helyett) ki fogom egyszer próbálni.
VálaszTörlésaranyos fodorka ez nekem annyira ízlett hogy egyáltalán nem hiányzott belőle a hús. Tegyél egy próbát, váljon egészségedre!
VálaszTörlésItt a hideg idő, jöhetnek a savanyú kàposztás ételek. Jó ötletet adtál. Ezt a receptet nem ismertem.
VálaszTörlésJó kis "spóros" recept, szinte minden van hozzá egy háztartásban! Nem ismertem, kifogom próbálni, nem árt néha mellőzni a húst!;)
VálaszTörlésAni olyan rég megvan ez a könyv amiben találtam de előbb utóbb csak elkészítettem és nagyon finom, váljon egészségetekre!
VálaszTörlésTiffanylda sokszor vagyok úgy hogy egyáltalán nem kívánom a húst olyankor jó az ilyen recept. Természetesen ilyenkor férjuramnak valami mást kell kitalálnom:-))
Köszönöm Éva!
VálaszTörlésA hétvégére készítettem, de most meg kellett kóstolnom.Imádom a savanyúkáposztát, isteni lett.
Káposzta kedvelőknek meg kell kószolniuk
szetecsk örülök hogy ízlett váljon egészségedre!
VálaszTörlés