A recept és a pogácsa elnevezése innen származik és mivel ilyen készítési móddal eddig még nem készítettem fél adagból tettem egy próbát😉
Hozzávalók: 25 dkg liszt, fél tasak szárított élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 2 dl tejföl, 1 db tojás, 10 dkg margarin, 8 dkg reszelt sajt.
🌺
Elkészítése: A margarin és a sajt kivételével a többi hozzávalókkal összegyúrtam a tésztát. Kinyújtottam és megkentem a puha margarinnal ezután feltekertem és a rudat három felé vágtam. Ezeket a tészta darabokat egymásra helyeztem és ujjnyi vastagra kinyújtottam majd kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol egy tojásfehérjével lekentem és megszórtam a reszelt sajttal. Fél órát pihentettem ezután előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok!
Elég "laza" lett a tészta ? A fotón szépnek látszik. ÉN nem szeretem, ha "ragacsos" a pogácsa.
VálaszTörlésNagyon praktikusnak tűnik ez az elkészítési mód, nem kell hajtogatni, pihentetni. Az edemény pedig egy finom leveles pogácsa 😃.
VálaszTörlésaranyos fodorka jól látod , elég leveles lett kedvedre való:)
VálaszTörlésKatalin köszönöm:)
Nagyon finomnak tűnik :)
VálaszTörlésÉn most valami gyors, könnyen elkészíthető, szállítható édes süteményt keresgélek, jövő hét csütörtökön szeretném megsütni.
Esetleg tudnál segíteni? Köszönöm szépen.
Jó hétvégét :)
Fáni köszi valóban finom volt. Ha esetleg van egy kis diód akkor nekem rögtön ez a sütemény jutott eszembe könnyen elkészíthető és biztos hogy nem lesz gond a szállításával:
VálaszTörléshttps://takarekoskonyha.blogspot.com/2019/08/paulette-izorzok-milota.htm , sok sikert és szép hétvégét neked is!
Köszönöm, megnézem és megírom végül is mit készítettem :)
VálaszTörlés