A tölteléket nagyon szeretjük akár levesbe főzöm, vagy töltött húsnak esetleg a jó régi anyum által kitalált majd én is gyakran készített hamis fasírt változatában . A máj szintén egy kedvelt ételünk de eddig csak levesbe készített töltelékbe tettem, most itt az ideje hogy elkészítsem ezt a változatát is😊
Hozzávalók: 3 db csirkemáj, 2 db áztatott zsemle, 2 db tojás, 1 csokor apróra vágott petrezselyem, kisebb darab vöröshagyma, fűszerek: só, őrölt bors, majoránna, piros paprika, -ezek mennyisége ízléstől függ.
🌼
Elkészítése: A májat kés vastagabb fokával elkapartam, az áztatott zsemléhez tettem. Vöröshagymát apróra vágtam és zsíron megdinszteltem ezt is a májhoz tettem majd az apróra vágott petrezselymet, tojást és a fűszereket hozzátéve a masszát összedolgoztam. Kisebb és keskenyebb sütőformát zsírral kikentem kevés zsemlemorzsával szórtam be és ebbe tettem bele a masszát tetejére kevés zsírt tettem és fóliával letakarva sütőbe tettem ahol 180 C fokon kb. 40' sütöttem levettem a fóliát és még 10' hagytam sülni. Mikor kicsit hűlt sütőformából kiszedtem és szeleteltem, krumplipürével és tejfölös uborkasalátával nagyon finom ebédünk volt belőle!
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon finom lehetett, a csirkemájat mi is nagyon szeretjük, minden formájában 😃.
VálaszTörlésKöszönöm Katalin finom volt, a csirkemáj nekünk is kedvencünk:)
VálaszTörlés