Kis doboz tepertőkrém várakozott arra hogy történjen vele valami, találtam itt egy nagyon jó felhasználási lehetőséget természetesen csökkentett mennyiségből elkészítettem azt írom le😊
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, kb. 2 dl tej, csipet cukor, 1 evőkanál só, 1/2 dl étolaj, 1 db tojás sárgája, töltelék: tepertőkrém, tészta kenéséhez tojás és szórásra köménymag.
🌼
Elkészítése: Lisztet tálba szitáltam közepébe mélyedést csináltam ide öntöttem kevés langyos tejet csipet cukrot tettem hozzá és hagytam felfutni. Ezután a többi hozzávalókat beletéve bedagasztottam a tésztát apránként adagolva a tejet majd letakarva hagytam duplájára kelni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és kinyújtottam téglalap formára amennyire tudtam vékonyra majd megkentem a tepertőkrémmel és feltekertem a tésztát. Késsel feldaraboltam trapéz formára kicsit nagyobbakra sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még fél órát pihentettem. Felvert tojással megkentem köménymaggal beszórtam és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sült!😋
Jó étvágyat kívánok!
Ez jónak ígérkezik. Én is szeretem a hajtogatott, leveles tésztákat.(Hogy a sajtról már ne is beszéljek. Az mindenféle formában jöhet :-) )
VálaszTörlésEz durván jó, Éva!:))) Inkább télen, ha melegségre vágyunk. Szánkózás után, teával szoktuk.
VálaszTörlésaranyos fodorka finomak is tudnak lenni:)
VálaszTörlésTiffanylda most ezt csak azért töltöttem ezzel a krémmel mert nem nagyon akart kiürülni a doboz:-)) De éppen akkor mikor készítettem esős délután volt.
Nagyon ügyesen oldottad meg a tepertőkrém felhasználását 😊. Finom lehetett mert nagyon guszta.
VálaszTörlésCsak most nézem a blogokat, mert nem voltunk itthon 🌞.
Katalin köszi finom volt. Gondoltam hogy valahol nyaraltok jó időt fogtatok ki:)
VálaszTörlés