Blogom indulása óta ami közel 11 éve volt, sok recepttel lettem gazdagabb amiket sorba elkészítettem és nagyon megkedveltük. Köztük van ez a kalács recept is amit azóta már nagyon sokszor sütöttem hol kisebb hol nagyobb mennyiségből. Most is egy kis adagból sütöttem de ahogy látszik is szép adag lett belőle😊 és még tojás sem kell hozzá:)
Itt még pihen... |
Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 2 evőkanál kristálycukor, fél csomag instant élesztő, csipet só, 2,5 dkg olvasztott margarin, 1,5 dl langyos tej.
itt már kóstolás előtt😊 |
Elkészítése: Tálba öntöttem a lisztet hozzá pakoltam a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát. Letakarva duplájára kelesztettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát kicsit átgyúrtam és kétfelé vettem egyenként rúdnak sodortam majd végül összetekertem. Olajjal kikent tepsibe raktam és még 30' -ig pihentettem. Kevés tej és csipet cukor keverékével lekentem a tészta tetejét és előmelegített sütőben 180 C fokon 35'-ig sütöttem ( a tepsi alá edénybe kevés vizet tettem)😋
Jó étvágyat kívánok!
Nagypn guszta kalácsot sütöttél, finom lehet reggikre jó kis házi lelvárral!
VálaszTörlésA tepsi alá elhelyezett víz nagyon jó megoldás, én is szoktam néha betenni sütéskor, főleg ha nagyobb darab a sütni való.
Köszi Katalin , általában én csak kenyér sütésnél szoktam vizet tenni a sütőbe.
VálaszTörlésIgencsak ínycsiklandozó fotó! Jó régen nem sütöttem kalácsot (se) - én nem tudom mostanában mintha a sütemény-félék kiszorultak volna az étrendemből...Persze nem árt, le kellene adnom valahogy a "covid-kilókat" :-(
VálaszTörlésaranyos fodorka köszi, azért néha kényeztetheted magadat kis sütikkel:)
VálaszTörlés