Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1,5 dkg friss élesztő, 1 db tojássárgája, 2 dkg olvasztott margarin, 1,5 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, csipet só, 1,5 dl langyos tej, kevés mazsola, tészta kenésére 1 tojássárgája.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kevés langyos vizet öntöttem a mazsolára amire pár csepp rumaromát öntöttem. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát vége felé beledolgoztam az olvasztott margarint és a leszűrt mazsolát is. Letakarva hagytam fél órát kelni. Ezután gyúrótáblára borítottam a már megkelt tésztát és háromfelé vettem rudakat sodortam belőle és összefontam. Kisebb sütőformát sütőpapírral kibéleltem és beletettem a tésztát ezután ismét fél órát pihentettem. Végül lekentem tojássárgájával és előmelegítettem a sütőbe tettem ahol 190 C fokon 30' sütöttem😋 Rácson hagytam hűlni csak ezután szeleteltem
Jó étvágyat kívánok !
Szép lett a kalácsod! Finom lehetett a mazsolával, de én is úgy vagyok a kelt kalácsokkal mint a férjurad, hogy első nap a legjobbak. Nálunk a férjem szokta megenni a másnapos kalácsot, ha nekem már nem kell 😀.
VálaszTörlésKatalin köszi finom volt. Természetes hogy frissen jobb de másnap is finom megkenve vajjal vagy margarinnal:)
VálaszTörlésSzép kalácsot sütöttél és én is akkor szeretem legjobban, ha éppen kihűlt.
VálaszTörlésAni köszönöm:)
VálaszTörlés