Apósom és sógorom emlékére bár Márton naphoz köthető hagyományos ételek készítése nem volt szokás családjukban. Pár évvel ezelőtt Katalin süteménye felkeltette érdeklődésemet de sajnos valahogy mindig elmaradt a kipróbálása eddig, mert most igaz csak kis adagból de elkészítettem 😊
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, 6 dkg vaj, 1 tojássárgája, citrom reszelt héja, csipet só,szilvalekvár, tészta kenéséhez: tojás
Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem teáskanál cukrot és az élesztőt hagytam felfutni. Puha vajat a cukorral és a tojássárgájával elkevertem tejjel felengedtem és a kimért liszthez tettem a már felfutott élesztővel , csipet sóval és reszelt citrom héjával. Bedagasztottam a tésztát és letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a már megkelt tésztát kétfelé vettem és egyenként átgyúrtam majd kinyújtottam kerek formára ezután 8 cikkre vágtam a szélesebb felére tettem a lekvárból majd egyesével feltekertem és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. 20' pihenés után a tésztát felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Porcukorral megszórtam nagyon finom !
Jó étvágyat kívánok!
Örülök hogy megsütötted, és hogy ízlik is 😊. A lekváros kifliket mi is szeretjük, szilvalekvárral nagyon jó lehetett!
VálaszTörlésProfi választás a mai napra liba helyett. 😀
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Mi is szeretjük a lekváros sütiket, főleg Anyukám. Lehet, hétvégén megsütöm én is. :)
VálaszTörlésKatalin előbb utóbb csak elkészítettem kár volt eddig várni nagyon finom volt köszi.
VálaszTörlésteller-cake köszi.
Évi köszi, sok sikert váljon egészségetekre!