Hozzávalók/fél adaghoz/: tészta: 25 dkg liszt, 10 dkg sertészsír, 7,5 dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 1 db tojás sárgája, 1 teáskanál sütőpor, tészta tetejére: tojás fehérje, 2-3 evőkanál cukor és kb. 7 dkg darabolt dió. Tepsit zsírozni kell.
🌷
Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam, lisztes gyúrótáblán ujjnyi vastagra nyújtottam és kiszaggattam. Villával enyhén elkevert tojásfehérjébe mártottam a tésztákat majd a cukros dióba és végül zsírozott tepsibe pakoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Nagyon finom és sokáig eltartható sütemény!
Jó étvágyat kívánok!
Finom lehet, hasonlít a preckedlire! Karácsonyra és húsvétra szoktam hasonlót sütni.
VálaszTörlésMutatós és biztosan nagyon finom is! Tetszik, hogy zsírral készül.
VálaszTörlésKatalin finom és hasonló valóban mint a preckedli. Anyukám ezelőtt több mint 60 évvel már sütötte ezeket a süteményeket ami ehhez hasonló volt. Emlékszem mikor engedte hogy én mártogassam a süteményt a tojásfehérjébe és a cukros dióba sajnos az a recept nincs meg csak az emlékeimben.
VálaszTörlésGerdi köszi én is szeretem a zsírral készülteket.
Valóban, nekem is a preckedli jutott róla eszembe. Nagyon szépek lettek! :-)
VálaszTörlésteller-cake ezen nem is csodálkozom, mert hasonló, köszi!
VálaszTörlés