... mivel kaptam ismét a szomszédasszonyomtól alapanyagot hozzá 😉 aminek egy részét elraktam vegyes zöldségként /mélyhűtőbe a maradékból készült ez a pár kis üveg lekvár😊
Az elkészítése hasonló mint előzőleg annyi különbséggel hogy most csupán citrom levét és reszelt héját valamint fél mokkáskanál gyömbért tettem ízesítésnek a cukron kívül./Nekem most ez az ízesítés jobban ízlik/ A napokban olvastam hogy porcukorral szokták készíteni ezért nálam is most azzal készült!
Téli napokra !
Most is megcsodáltam a lekvárodat, mint ahogy előző évben is! Biztos idén is hamar elfogy majd hamar ez a különlegesség 😋.
VálaszTörlésKatalin köszönöm, nekem ez a kevesebb fűszerezéssel változat nagyon ízlik és a répát is hasznosan felhasználtam😊 (Az íze narancsra hasonló.)
VálaszTörlésFelkeltetted az érdeklődésemet. Hamarosan elkészítem én is 1-2 kg répából, idén úgysincs sárgabarack lekvár. Meg a sárgarépa jót tesz a szemnek is. Köszi a receptet, Éva!
VálaszTörlésth
Életemben nem ettem...Hogy őszinte legyek, nem is hallottam róla. De nagyon jónak tűnik, néhány darabbak ki fogom próbálni.
VálaszTörlésundercover örülök hogy tetszik. Ha főzöd egészen nyugodtan használhatsz hozzá bármilyen befőző port gondolok itt a zselésítőre is. Sok sikert és váljon egészségedre!
VálaszTörlésaranyos fodorka most nem írtam a mennyiséget de nekem 45 dkg volt a répa amihez tettem 40 dkg cukrot . Sok sikert, váljon egészségedre!
Még soha nem kóstoltam sárgarépából főzött lekvárt, de csakis finom lehet ezzel az ízesítéssel. Váljék kedves egészségedre!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm Gizi .
VálaszTörlés