Nem gondoltam hogy év elején még lekvárt fogok készíteni, de így alakult. Vidéken élő lányoméknál a megtermett gyümölcs / felhasználása idő hiány miatt / fagyasztóba került tárolásra. Mondtam hogy hozzák el ezt felhasználva készült ismét lekvár "málna és meggy" vegyesen, ami nagyon finom lett .
Mindent úgy csináltam mintha friss lett volna a gyümölcs 12 db üveggel lett , éppen időben mert már fogytán volt az előző évben eltett lekvárom😊 A kész lekvárok pedig majd megtalálják a felhasználási helyüket szeretik az unokák is !
🍒
Na, már kezdtem aggódni, hogy milyen sokáig hallgatsz....Ez a lekvár biztos nagyon finom, hiszen finomságokat főztél össze - de én max. egyszer próbálnám ki, mert külön külön nagyon finomak és nem tudom együtt ízlenének-e annyira ?
VálaszTörlésaranyos fodorka köszönöm hogy gondoltál rám! Szerintem biztos ízlene mert együtt is nagyon finom. Praktikus volt nekem most ez a megoldás, bár máskor is készítettem már így. Nyáron amit eltettem az kevesebb mennyiségből és akkor külön-külön készültek de abból már semmi nincs! Szilvalekvárom van pár üveggel még azt nagyon szeretem derelyébe, gombócba.
VálaszTörlésBiztos finom lett a lekvárod, és az utánpótlás mindig jól jön. Mi is tettünk már el ugyanilyen kombinációt pár éve Apukámnál, nagyon finom lekvár. Mi is szoktunk mélyhűtőbe eltenni gyümölcsöket, ha sok van valamiből és nincs idő azonnal befőzni. Ugyanolyan jó lesz a fagyasztottból is, nem érezni a különbséget.
VálaszTörlésNagyon finom lehet a két gyümölcs így együtt, gondolom gyorsan elfog majd fogyni. Meggyből már főztem, az nagyon finom, szerettük.
VálaszTörlésMicsoda meló januárban! :-) Szuper, hogy a fagyos gyümölcs is megfelelően működött, finomak lehetnek!
VálaszTörlésKatalin köszi, akkor tudod milyen finom így együtt a két gyümölcs. Már korábban is készítettem fagyasztott gyümölcsből akkor is lányomék hozták.
VálaszTörlésGizi nagyon finom köszi, és biztos hogy nem romlik majd rám most hétvégén már vittek is egy kis kóstolót belőle.
teller-cake köszi, nagyon finom !
A lekvár mindig jó, ha van. Jó kis utánpótlást készítettél. Finom lesz a tavasszal is.
VálaszTörlésAni a lekvár mindig jó, én is gyakran használom akár palacsinta vagy grízes tésztához. A gyerekek is adok ha már elfogyott nekik !
VálaszTörlés