Régebben már sütöttem ezt a fajta péksüteményt ami itt megtalálható. Most az esős idő miatt nem volt kedvem boltba menni, gondoltam megoldom házilag a pékárú hiányát 😉
Hozzávalók 4 darabhoz: 20 dkg liszt, 1 db tojás/ aminek a fele a tésztába a másik felével kentem a tésztát/, 1 teáskanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 1,5 dl langyos tej, 2,5 dkg puha margarin, 1 mokkáskanál só, tészta tetejére: tojás, kevés reszelt sajt.
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt kevés liszttel elkeverve hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt és a maradék tejjel és puha margarinnal bedagasztottam a tésztát amit letakarva 40' pihentettem. A megkelt tésztát négyfelé vettem egyenként oválisra formáltam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol még addig pihent még a sütőt előmelegítettem 200 C fokra . A tojással lekentem a tészta tetejét reszelt sajtot szórtam rá és sütőbe téve 25'-ig sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
Jó ötlet,ki fogom próbálni. Én a kenyértésztámból szoktam néha elvenni és abból sütök zsömlét. De ez kicsit más, és biztos finom.
VálaszTörlésDe jól néznek ki, kívül is és belül is szépek, szép lyukacsosak, látszik hogy jól megkeltek. Finomak lehetnek/lehettek!
VálaszTörlésSzépek és finomak, váljék egészségedre! Nagyon régen sütöttem már, de jó hogy eszembe juttattad.
VálaszTörlésaranyos fodorka megér egy próbát mert finom, sok sikert váljon egészségedre.
VálaszTörlésKatalin köszönöm, finom de még van belőle.
Gizi köszönöm szépen.