Véletlenül találtam erre a receptre ami "Szatmár népi étele ". Kisebb mennyiségből készítettem el és libazsír helyett sertészsírt használtam valamint a töltelék nálam szilalekvár volt. (Egyébként krumplis töltelékkel szokták egyes helyeken készíteni.)
Hozzávalók: tészta: 20 dkg liszt, 1 db tojás, 1 evőkanál sertészsír, 2-3 evőkanál tejföl, töltelék: szilvalekvár, sütéshez olaj. / 15 db lett ebből a mennyiségből /
🌻
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam és 15'-ig pihentettem. Ezután vékonyra kinyújtottam majd kb. 10x10 cm négyzetekre vágtam. Kiskanál lekvárt tettem a közepébe és kettéhajtottam széleit villával lenyomtam. Forró olajban kisütöttem majd porcukorral megszórtam. 😋
Jó étvágyat kívánok !
Finom lehet, szívesen megkóstolnám, most ebéd utáni desszertnek 😋.
VálaszTörlésBiztos krumplival is jó, de szerintem szilvalekvárral az igazi!
Köszi Katalin, most nekem is ebéd utáni édesség volt.
VálaszTörlésEgyszerű és nagyszerű!! Lekvárral nagyon finom lehetett.... én még mogyorókrémmel is eltudnám képzelni.Váljék egészségedre!
VálaszTörlésKöszönöm Gizi. Nem tudom hogy mivel olajban kell sütni szerinted jól működne a mogyorókrémmel ?
VálaszTörlésMicsoda különlegesség, köszönjük a bemutatást! :-)
VálaszTörlésteller-cake köszi.
VálaszTörlésMég soha nem hallottam róla. Érdekes, hogy németes hangzású a neve. Nagyon finom lehetett és nem is nehéz elkészíteni.
VálaszTörlésAni bevallom neked én sem hallottam még ezt az elnevezést! Olvastam hogy ilyen fesztivált rendeznek és kíváncsi voltam milyen ez a strudli? Most már tudom hogy egyszerű és finom!
VálaszTörlés