A recept hozzávalóinak mennyiségét feleztem abból készítettem el és azt írom le amiből 14 db lett.
Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 15-17 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sertészsír, sütéséhez :sertészsír.
🌻
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és áttörtem krumplinyomón ezután hagytam kicsit hűlni. Ezután tettem hozzá a sót, tojást , teáskanál zsírt és apránként a lisztet. Összegyúrtam azért is írtam hogy 15-17 dkg mert attól függ hogy milyen a tészta állaga nekem nem volt szükségem a kimért összes lisztre. Gombóc nagyságra formáltam a tésztából majd tenyerem között összenyomtam. Felforrósított zsírba mindkét oldalát készre sütöttem/közben a hőt csökkentettem. Lekvárral lehet enni vagy csak sósan akkor egy kis fokhagymás tejföllel😋
Jó étvágyat kívánok !
Finom lehet, egyszerű de nagyszerű ebédre vagy vacsorára! Az a jó benne, hogy lehet édesen és sósan is enni.
VálaszTörlésKöszi Kati finom volt nekem ebédre készült.
TörlésEzt kivételesen én is ismerem, tejföllel és kis reszelt sajttal szeretem...
VálaszTörlésFinom lehet a Te változatod is köszi.
TörlésEzt szeretem, anyukám gyerekkorunkban gyakran csinált, lekvárral, vagy porcukorral ettük
VálaszTörlésJók is ezek a régi egyszerű ételek, kár hogy már kevés olyan receptet lehet találni ami olcsó és finom.
TörlésMaradékmentés is lehetne. Anyu is készített hasonlót. Mióta ismerem a recsegét, már úgy esszük a krumplilángost, pacsnit. Ezt a nevet nem ismertem eddig.
VálaszTörlésKöszi Ani ez a fajta azért nem olyan mint egy lángos, mert sokkal kisebb.
TörlésNagyon szeretem, vagyis szerettem, és hiányzik is hogy nem ehetem a cukrom miatt.
VálaszTörlésAz egészséged érdekében sok mindenről le kell mondanod de ez természetes a saját érdeked. Majd kitalálsz egy számodra hasonló finomságot.
Törlés