A recept hozzávalóinak mennyiségét feleztem abból készítettem el és azt írom le amiből 14 db lett.
Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 15-17 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 teáskanál sertészsír, sütéséhez :sertészsír.
🌻
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem és áttörtem krumplinyomón ezután hagytam kicsit hűlni. Ezután tettem hozzá a sót, tojást , teáskanál zsírt és apránként a lisztet. Összegyúrtam azért is írtam hogy 15-17 dkg mert attól függ hogy milyen a tészta állaga nekem nem volt szükségem a kimért összes lisztre. Gombóc nagyságra formáltam a tésztából majd tenyerem között összenyomtam. Felforrósított zsírba mindkét oldalát készre sütöttem/közben a hőt csökkentettem. Lekvárral lehet enni vagy csak sósan akkor egy kis fokhagymás tejföllel😋
Jó étvágyat kívánok !
10 megjegyzés:
Finom lehet, egyszerű de nagyszerű ebédre vagy vacsorára! Az a jó benne, hogy lehet édesen és sósan is enni.
Ezt kivételesen én is ismerem, tejföllel és kis reszelt sajttal szeretem...
Ezt szeretem, anyukám gyerekkorunkban gyakran csinált, lekvárral, vagy porcukorral ettük
Köszi Kati finom volt nekem ebédre készült.
Finom lehet a Te változatod is köszi.
Jók is ezek a régi egyszerű ételek, kár hogy már kevés olyan receptet lehet találni ami olcsó és finom.
Maradékmentés is lehetne. Anyu is készített hasonlót. Mióta ismerem a recsegét, már úgy esszük a krumplilángost, pacsnit. Ezt a nevet nem ismertem eddig.
Nagyon szeretem, vagyis szerettem, és hiányzik is hogy nem ehetem a cukrom miatt.
Köszi Ani ez a fajta azért nem olyan mint egy lángos, mert sokkal kisebb.
Az egészséged érdekében sok mindenről le kell mondanod de ez természetes a saját érdeked. Majd kitalálsz egy számodra hasonló finomságot.
Megjegyzés küldése