Oldalak

2025. január 8., szerda

Fújó ( szalagárés sütemény ) " Ízőrzők" Farkasdomb

Az ünnepek után  egy könnyen elkészíthető és finom süteményt sütöttem  csupán fél adagból azt írom le.


Hozzávalók: 1 egész tojás + 1 tojásnak a sárgája,  7,5  dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 6 dkg puha margarin, 25 dkg liszt,1 teáskanál szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipet só,  tészta tetejére : tojás fehérje és kristálycukor,

🌷

Elkészítése: Tojást a cukorral, tejföllel , puha margarinnal és csipet sóval kikevertem. A langyos tejbe elkevertem a szalagárét és a kimért liszthez öntöttem majd a tojásos masszával összegyúrtam.  Gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát fél cm vastagra  és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  úgy hogy a tészta darabok tetejét  előbb a tojás fehérjébe majd a cukorba mártottam . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.😋 

Jó étvágyat kívánok ! 

4 megjegyzés:

  1. Szép, könnyed sütemény lehet, és biztos nagyon finom is.
    Erre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, szerintem nem láttam. Mostanában volt a TV-ben, vagy már régebbi adás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kati finom puha sütemény. Mostanában ritkán nézem csak a honlapjukon keresek ez 2024-es.

      Törlés
  2. Életemben nem hallottam ezt a kifejezést, hogy "szalagéré" most rákerestem, és látom, hogy ezen a névben is fut ez a szer...Mi szalakálinak hívtuk...De meg se tudnám mondani, hogy mikor használtam bármihez is...Igaz, nem nagyon sütök már semmit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mari pedig ezt már régen is ismerték sok ilyen sütemény van én is inkább szalakáli néven ismertem. A tasakra "szalalkáli van írva.

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)