Az ünnepek után egy könnyen elkészíthető és finom süteményt sütöttem csupán fél adagból azt írom le.
Hozzávalók: 1 egész tojás + 1 tojásnak a sárgája, 7,5 dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 6 dkg puha margarin, 25 dkg liszt,1 teáskanál szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipet só, tészta tetejére : tojás fehérje és kristálycukor,
🌷
Elkészítése: Tojást a cukorral, tejföllel , puha margarinnal és csipet sóval kikevertem. A langyos tejbe elkevertem a szalagárét és a kimért liszthez öntöttem majd a tojásos masszával összegyúrtam. Gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát fél cm vastagra és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam úgy hogy a tészta darabok tetejét előbb a tojás fehérjébe majd a cukorba mártottam . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
Szép, könnyed sütemény lehet, és biztos nagyon finom is.
VálaszTörlésErre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, szerintem nem láttam. Mostanában volt a TV-ben, vagy már régebbi adás?
Köszi Kati finom puha sütemény. Mostanában ritkán nézem csak a honlapjukon keresek ez 2024-es.
TörlésÉletemben nem hallottam ezt a kifejezést, hogy "szalagéré" most rákerestem, és látom, hogy ezen a névben is fut ez a szer...Mi szalakálinak hívtuk...De meg se tudnám mondani, hogy mikor használtam bármihez is...Igaz, nem nagyon sütök már semmit...
VálaszTörlésMari pedig ezt már régen is ismerték sok ilyen sütemény van én is inkább szalakáli néven ismertem. A tasakra "szalalkáli van írva.
Törlés