2025. január 8., szerda

Fújó ( szalagárés sütemény ) " Ízőrzők" Farkasdomb

Az ünnepek után  egy könnyen elkészíthető és finom süteményt sütöttem  csupán fél adagból azt írom le.


Hozzávalók: 1 egész tojás + 1 tojásnak a sárgája,  7,5  dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 6 dkg puha margarin, 25 dkg liszt,1 teáskanál szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipet só,  tészta tetejére : tojás fehérje és kristálycukor,

🌷

Elkészítése: Tojást a cukorral, tejföllel , puha margarinnal és csipet sóval kikevertem. A langyos tejbe elkevertem a szalagárét és a kimért liszthez öntöttem majd a tojásos masszával összegyúrtam.  Gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát fél cm vastagra  és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  úgy hogy a tészta darabok tetejét  előbb a tojás fehérjébe majd a cukorba mártottam . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.😋 

Jó étvágyat kívánok ! 

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép, könnyed sütemény lehet, és biztos nagyon finom is.
Erre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, szerintem nem láttam. Mostanában volt a TV-ben, vagy már régebbi adás?

aranyos fodorka írta...

Életemben nem hallottam ezt a kifejezést, hogy "szalagéré" most rákerestem, és látom, hogy ezen a névben is fut ez a szer...Mi szalakálinak hívtuk...De meg se tudnám mondani, hogy mikor használtam bármihez is...Igaz, nem nagyon sütök már semmit...

Éva írta...

Köszi Kati finom puha sütemény. Mostanában ritkán nézem csak a honlapjukon keresek ez 2024-es.