Az ünnepek után egy könnyen elkészíthető és finom süteményt sütöttem csupán fél adagból azt írom le.
Hozzávalók: 1 egész tojás + 1 tojásnak a sárgája, 7,5 dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 6 dkg puha margarin, 25 dkg liszt,1 teáskanál szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipet só, tészta tetejére : tojás fehérje és kristálycukor,
🌷
Elkészítése: Tojást a cukorral, tejföllel , puha margarinnal és csipet sóval kikevertem. A langyos tejbe elkevertem a szalagárét és a kimért liszthez öntöttem majd a tojásos masszával összegyúrtam. Gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát fél cm vastagra és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam úgy hogy a tészta darabok tetejét előbb a tojás fehérjébe majd a cukorba mártottam . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Szép, könnyed sütemény lehet, és biztos nagyon finom is.
Erre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, szerintem nem láttam. Mostanában volt a TV-ben, vagy már régebbi adás?
Életemben nem hallottam ezt a kifejezést, hogy "szalagéré" most rákerestem, és látom, hogy ezen a névben is fut ez a szer...Mi szalakálinak hívtuk...De meg se tudnám mondani, hogy mikor használtam bármihez is...Igaz, nem nagyon sütök már semmit...
Köszi Kati finom puha sütemény. Mostanában ritkán nézem csak a honlapjukon keresek ez 2024-es.
Megjegyzés küldése