Oldalak

2025. február 23., vasárnap

Omlós pite/ tej és tojás nélkül

Szomszédasszonyomtól kapott kóstoló után kértem el a  sütemény receptjét mert nagyon ízlett !   Nála friss almából volt a töltelék  nálam az elmúlt évben eltett  fahéjas almadzsem 


Hozzávalók:  tészta: 40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg sertészsír, fél csomag sütőpor, csipet só, 2 dl tejföl. Töltelék: bármilyen lekvár vagy túró

🍎

Elkészítése: Tálba tettem a felsorolt hozzávalókat és sima tésztának összegyúrtam. A tészta 1/3-át félretettem a másik részét  tepsi nagyságra nyújtottam amit sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Megszórtam reszelt keksszel és a tölteléket rákanalaztam amire kevés darált diót szórtam. A tészta félretett  részét  kinyújtottam és derelyevágóval vékony csíkokat vágtam  amivel berácsoztam a tészta tetejét.   Előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem. Mikor kihűlt kevés porcukorral szórtam meg.😋

Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

  1. Milyen jó, hogy így is összeállt! Sok allergiás örülhet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ani, azért a zsír és a tejföl segít az összegyúrásban.

      Törlés
  2. Finomat sütöttél! Milyen érdekes, épp szombaton én is almás pitét sütöttem 😊. És mint kiderült, még nincs is fent a blogomon, pedig már évtizedek óta ezzel, az Anyukámtól származó recepttel sütöm.... majd előbb utóbb hozom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati köszi, kíváncsian várom Anyukád receptjét! Nekem és a családnak is az Anyu recept alapján sütött /túrós, almás, rácsos/ a kedvenc.

      Törlés
  3. Nagyon jó ez a pitetészta recept, főleg, hogy bármivel tölthető. Szeretek zsírral sütni, sokkal omlósabbak a vele készült sütik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi , én is szeretem a zsírral készült süteményeket mert egészen más az állaga.

      Törlés
  4. Nagyon guszta, és finom omlós pitét sütöttél. Én is zsírral szeretem készíteni, mert sokkal omlósabb lesz így a tészta.

    VálaszTörlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)