Hozzávalók : 2 kg alma, 30 dkg. kristálycukor, 2 ek citromlé, 3 mk. fahéj, késhegynyi szalicil.
🍎
Elkészítése:Almát megmostam megpucoltam és lereszeltem ráöntöttem a citromlevet összekevertem. Fazékba öntöttem a reszelt almát csupán 1/2 dl vizet öntöttem rá és lassú tűzön főztem közben kevertem. Mikor már kezdett kicsit sűrűsödni akkor öntöttem hozzá a cukrot és a fahéjat ezzel is még főztem kb. 15'. A tűzről levettem az edényt beleszórtam a szalicilt elkevertem benne és az előkészített üvegekbe kanalaztam. A szokásos módon először fóliát tettem rá majd rácsavartam az üveg tetejét.Kicsit megfordítottam az üveget majd vissza és másnapig száraz dunsztba hagytam. Nagyon finom sűrű lett a lekvár!
( 2 kg almából 4 üveggel lett ! )
Téli napokra !
5 megjegyzés:
Ez tényleg finom lehet! És milyen szép "kendőt" kaptak az üvegjeid :-)
Katalin mikor elkészültem vele kicsit nyalakodtam nagyon finom. Köszi!
Milyen ötletes,finom csemege!♥
Én is elkészítettem! Köszönöm a receptet! :)
Annyit könnyítettem a helyzeten, hogy nem reszeltem le az almákat, hanem az ikea-s szeletővel cikkekre vágtam (így is szépen szétfőtt), az almahéjjal pedig ezt műveltem:
http://www.biofa.hu/receptek/almahej_aszalasa_60996
így megvan télre a tea is:) (egy majdnem teli 7,2 dl-es befőttes üvegnyi lett aszalás után)
Emőke örülök hogy tetszik.
Lévai Mariann üdvözöllek. Nagyon örülök hogy elkészítetted, legközelebb majd kipróbálom akkor én is így nem fogom reszelni. Megnézem majd az almahéj aszalását érdekel.(Csak megjegyzem én soha nem dobom ki az alma héját mert sajnálom ezért közben megeszem:-))
Megjegyzés küldése