... ami gyakran kisegített már eddig is ezért igyekszem mindig időben feltölteni 😊 . Ezeket kis méretű műanyag dobozban tárolom alkalmanként a kifogyott vajtartókat is elteszem erre a célra !
- Fokhagyma ( A megpucolt gerezdeket kisebb darabokra vágom és úgy teszem el)
-Zellerzöldje (Friss zellerzöldjét megmosom lecsepegtetem ezt általában nagyobb üres fagylaltos dobozba pakolom)
-Petrezselyemzöldje ( Friss petrezselyemzöldjét megmosom lecsepegtetem és apróra vágva teszem el)
-Kapor ( Friss kaprot is megmosom lecsepegtetem és felaprítva rakom el. )
-Friss élesztő( Általában két csomag élesztőt szoktam vásárolni egyszerre az egyiket feldarabolom 4 részre külön-külön kis darabka folpackba teszem és úgy teszem egy dobozba. Nagyon sokáig feltudom használni ha rászorulok, de ha elfogy pótlom. A másik csomag élesztőt fóliába tekerve tárolom a hűtőbe aminek gyakran egy részét nem is tudom épségben felhasználni😌
-Citromhéj ( A kifacsart citrom héját szintén vajtartóba rakom amit sokáig feltudok használni .)
🌸
Nem folyamatosan használom ezeket de számomra biztonságot ad akkor mikor esetleg pld hírtelen olyan süteményt szeretnék sütni amibe reszelt citromhéjra lenne szükségem de éppen akkor nincs itthon, vagy az időközben tönkrement fokhagymát kell főzés közben pótolnom.
A citromhéj ötlete tetszik, eddig reszelve szoktam fagyasztani, de ezen mostantól változtatok. A többit én is teszek fagyasztóba a fokhagyma kivételével, jó amikor van mihez nyúlni, ha kell. Biztonságérzetet ad.
VálaszTörlésEl se tudom képzelni az életemet a fagyasztóm nélkül. Az valami csodajó dolog, hogy gondolok egyet - kinyitom a hűtő ajtaját és az a valami ott van.(valószínűleg).Praktikus és okos dolog kisebb hűtőben is tárolni olyasmiket, amiket írtál - ha hirtelen kell, hát kéznél van.
VálaszTörlés