Oldalak

2025. július 30., szerda

Mélyhűtőben tárolt tartalékaim ...

... ami gyakran kisegített már eddig is  ezért igyekszem  mindig időben feltölteni  😊 . Ezeket kis méretű műanyag dobozban  tárolom  alkalmanként a kifogyott vajtartókat is elteszem erre a célra !

- Fokhagyma ( A megpucolt gerezdeket  kisebb darabokra vágom és úgy teszem el)

-Zellerzöldje (Friss zellerzöldjét megmosom lecsepegtetem   ezt  általában  nagyobb üres fagylaltos dobozba pakolom)

-Petrezselyemzöldje ( Friss  petrezselyemzöldjét megmosom  lecsepegtetem és apróra vágva  teszem el)

-Kapor ( Friss kaprot  is megmosom lecsepegtetem és  felaprítva rakom el. )

-Friss élesztő(  Általában két csomag élesztőt szoktam vásárolni egyszerre  az egyiket  feldarabolom 4 részre külön-külön kis darabka folpackba teszem  és úgy teszem egy dobozba. Nagyon sokáig feltudom használni  ha rászorulok, de ha elfogy pótlom. A másik csomag élesztőt fóliába tekerve tárolom a hűtőbe aminek gyakran egy részét nem is tudom épségben felhasználni😌

-Citromhéj (  A kifacsart citrom héját  szintén vajtartóba  rakom amit  sokáig feltudok használni .) 

🌸

Nem folyamatosan használom ezeket de  számomra biztonságot ad akkor  mikor esetleg  pld hírtelen olyan süteményt szeretnék sütni amibe reszelt  citromhéjra lenne szükségem de  éppen akkor nincs  itthon, vagy az időközben  tönkrement   fokhagymát kell  főzés közben  pótolnom. 





8 megjegyzés:

  1. A citromhéj ötlete tetszik, eddig reszelve szoktam fagyasztani, de ezen mostantól változtatok. A többit én is teszek fagyasztóba a fokhagyma kivételével, jó amikor van mihez nyúlni, ha kell. Biztonságérzetet ad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ircsi hogy megosztottad véleményedet.

      Törlés
  2. El se tudom képzelni az életemet a fagyasztóm nélkül. Az valami csodajó dolog, hogy gondolok egyet - kinyitom a hűtő ajtaját és az a valami ott van.(valószínűleg).Praktikus és okos dolog kisebb hűtőben is tárolni olyasmiket, amiket írtál - ha hirtelen kell, hát kéznél van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mari nekem is ez a véleményem hogy okos volt aki kitalálta a hűtőt mert nagy segítség a háztartásban.

      Törlés
  3. Én jégkocka tartóba a teszem a petrezselymet, kaprot, ami megmosás után turmixolva van...ha kell csak előveszem...JJa és a hagyma is van feldolgozva.....hagymából is sokszor csak egy kis gurci kell, a többi meg menne a szemétbe...igy meg mindig van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Vera , régebben én is kipróbáltam a jégkockás módszert is de csak daraboltam akkor is. A hagymát darálni szoktam és sóval keverve üvegbe teszem de azt nem fagyasztom.

      Törlés
  4. Nálam is megtalálhatók ezek a fagyasztóba.... a citromhéjat eddig lereszelve, szárítva tettem el, de jó ötletet adtál, mert így biztosan megmarad az íze és az illata is. Én pl. étel is mindig fagyasztok le, az is jól jön ha éppen nincs időm, vagy kedvem főzni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi eddig én csak fagyasztott állapotában tettem el a citromhéjat nekem ez bevált. Aránylag kis méretű a mélyhűtőm ételt csak kis adagba szoktam főzni amiből marad az nem kíván fagyasztást. Sütemény viszont ha marad azt szoktam lefagyasztani a gyerekek szívesen fogadják.

      Törlés

Üdvözöllek! Örülök hogy meglátogattál:)