... ami gyakran kisegített már eddig is ezért igyekszem mindig időben feltölteni 😊 . Ezeket kis méretű műanyag dobozban tárolom alkalmanként a kifogyott vajtartókat is elteszem erre a célra !
- Fokhagyma ( A megpucolt gerezdeket kisebb darabokra vágom és úgy teszem el)
-Zellerzöldje (Friss zellerzöldjét megmosom lecsepegtetem ezt általában nagyobb üres fagylaltos dobozba pakolom)
-Petrezselyemzöldje ( Friss petrezselyemzöldjét megmosom lecsepegtetem és apróra vágva teszem el)
-Kapor ( Friss kaprot is megmosom lecsepegtetem és felaprítva rakom el. )
-Friss élesztő( Általában két csomag élesztőt szoktam vásárolni egyszerre az egyiket feldarabolom 4 részre külön-külön kis darabka folpackba teszem és úgy teszem egy dobozba. Nagyon sokáig feltudom használni ha rászorulok, de ha elfogy pótlom. A másik csomag élesztőt fóliába tekerve tárolom a hűtőbe aminek gyakran egy részét nem is tudom épségben felhasználni😌
-Citromhéj ( A kifacsart citrom héját szintén vajtartóba rakom amit sokáig feltudok használni .)
🌸
Nem folyamatosan használom ezeket de számomra biztonságot ad akkor mikor esetleg pld hírtelen olyan süteményt szeretnék sütni amibe reszelt citromhéjra lenne szükségem de éppen akkor nincs itthon, vagy az időközben tönkrement fokhagymát kell főzés közben pótolnom.
A citromhéj ötlete tetszik, eddig reszelve szoktam fagyasztani, de ezen mostantól változtatok. A többit én is teszek fagyasztóba a fokhagyma kivételével, jó amikor van mihez nyúlni, ha kell. Biztonságérzetet ad.
VálaszTörlésKöszi Ircsi hogy megosztottad véleményedet.
TörlésEl se tudom képzelni az életemet a fagyasztóm nélkül. Az valami csodajó dolog, hogy gondolok egyet - kinyitom a hűtő ajtaját és az a valami ott van.(valószínűleg).Praktikus és okos dolog kisebb hűtőben is tárolni olyasmiket, amiket írtál - ha hirtelen kell, hát kéznél van.
VálaszTörlésMari nekem is ez a véleményem hogy okos volt aki kitalálta a hűtőt mert nagy segítség a háztartásban.
TörlésÉn jégkocka tartóba a teszem a petrezselymet, kaprot, ami megmosás után turmixolva van...ha kell csak előveszem...JJa és a hagyma is van feldolgozva.....hagymából is sokszor csak egy kis gurci kell, a többi meg menne a szemétbe...igy meg mindig van...
VálaszTörlésKöszi Vera , régebben én is kipróbáltam a jégkockás módszert is de csak daraboltam akkor is. A hagymát darálni szoktam és sóval keverve üvegbe teszem de azt nem fagyasztom.
TörlésNálam is megtalálhatók ezek a fagyasztóba.... a citromhéjat eddig lereszelve, szárítva tettem el, de jó ötletet adtál, mert így biztosan megmarad az íze és az illata is. Én pl. étel is mindig fagyasztok le, az is jól jön ha éppen nincs időm, vagy kedvem főzni.
VálaszTörlésGizi eddig én csak fagyasztott állapotában tettem el a citromhéjat nekem ez bevált. Aránylag kis méretű a mélyhűtőm ételt csak kis adagba szoktam főzni amiből marad az nem kíván fagyasztást. Sütemény viszont ha marad azt szoktam lefagyasztani a gyerekek szívesen fogadják.
Törlés