2013. július 31., szerda

Krumplistészta tejfölös nyerslecsóval

                                                                         

Hozzávalók és elkészítése:  Nálunk ez a  fajta krumplis tészta a  kedvenc amit nagyon sokszor  úgy készítek hogy egyik nap van  paprikáskrumpli majd másnap  a maradékhoz  szaggatok  nokedlit.  A   tejfölös nyerslecsó  már blogomban szerepel.
Jó étvágyat kívánok !

2013. július 30., kedd

Csigabiga/sütés nélkül/

Napokban több helyen láttam  igaz piramis néven ezt a süteményt. Akkor jutott eszembe hogy nekem is van egy nagyon régi formám/fából/ amihez természetesen recept is volt hiszen készítettem valaha, de sajnos elveszett . Rokonomtól érdeklődtem  aki hajdanán még az esküvőnkre is  készített  ilyen süteményt, de nem nyerte el a tetszésemet  a receptje mivel nyers tojás volt az akkori receptben. Így "egy kísérletet megér" alapon  elkészítettem az én változatomat !
                                                                             
Hozzávalók: 10 dkg. darált dió, kb. 10 dkg. terefere keksz  fele darálva a többi egészben, 2 ek. kakaópor, 2 ek. porcukor, 1 tk. vaníliacukor,  kb.  1/2 dl. feketekávé. Krém: 3 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, pár csepp citromlé vagy citromaroma. Kókuszreszelék. 
🐌
Elkészítése:  A darált diót és kekszet a kakaóporral  porcukorral és a vaníliacukorral elkevertem majd a feketekávéval összegyúrtam/ha szükséges lehet több is a kávé/ .A margarint a porcukorral  pár csepp citromaromával jól kikevertem.  
Mivel jó régen használtam ezt a formát így a gyakorlat vezetett rá hogy  milyen technikával készítsem. Először a formából nem jött ki  szépen. Ezután  a formába szórtam kókuszreszeléket és így tettem bele a kekszmasszát ujjammal közepébe kis mélyedést csináltam ahová kevés krémet tettem majd egy egész kekszet tettem rá és megfordítva formát így sikerült  !  
Jó étvágyat kívánok!
Ui: bár a forma a tányér mellett van, azért oldalra fordítva hogy látszódjon a belseje lefotóztam!
                                                                      

2013. július 29., hétfő

Lilahagymás-sonkás-sajtos táska

                                                                             
Hozzávalók:  1 cs. leveles tészta/ 1 darab tésztalap volt benne/, 1 kisebb lila hagyma, 5 dkg. sonka/vagy egyéb fölvágott/, 5 dkg. sajt, só, őrölt bors, a tészta kenéséhez 1 db tojás. 
Elkészítése:  A tésztalapot enyhén lisztes deszkán feldaraboltam  4 db nagyobb téglalapra. A hagymát apró kockákra vágtam a fölvágottat csíkokra majd a sajtot lereszeltem  az egészet egy edénybe tettem kevés sót és borsot szórtam rá összekevertem . A tészta egyik felét késsel bevagdostam  a másik felére kanalaztam a tölteléket majd  a bevágott oldalt ráhajtottam és körbenyomkodtam villával. Tepsibe pakoltam megkentem felvert tojással . Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem még nem lett ilyen szép színe.  Nagyon finom volt én zöldséggel  , férjuram pedig  a hétvégén ismét elkészített  kapros-uborkás öntettel  ettük!

2013. július 28., vasárnap

Mákos/vagy diós bögretészta

                                                                             
Hozzávalók:( a bögre amivel  mértem:3 dl): 10 dkg. margarin, 1 bögre kristálycukor, 2 db tojás, 1 bögre őrölt mák /vagy dió, 1 bögre finomliszt, 1 bögre tej, 1 cs. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj.Sárgabaracklekvár.
Elkészítése:  Először a margarint kikevertem hozzátettem  a cukrot együtt kevertem majd egyenként tettem hozzá a tojást és végül a többi hozzávalóval jól összekevertem.  Kis tepsit/ 22,5x30 cm/ margarinnal kikentem liszttel megszórtam és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon kb. 25' sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem  hogy átsült-e. Hagytam kihűlni a tepsiben majd kiborítottam és lapjában kettévágtam sárgabaracklekvárral bőségesen  megkentem ,tetejét pedig vaníliás porcukorral szórtam meg.  

Téli fagyi SAD.17.fordulóra küldöm!

SAD. 17.forduló háziasszonya Zsófi  aki most  nosztalgiázni hív minket  téma a  gyermekkor íze!
A téli fagyi nekem  kedvenc édességeim közé tartozott természetesen régen csak a bolti változatát ismertük. Kiskorukban  a lányaim  is kedvelték de  még  abban az időben  nem kísérleteztem  az elkészítésével!
                                                                     

Az elmúlt évben készítettem el először házilag ezt a desszertet!  Receptjét megtaláljátok  itt !

2013. július 27., szombat

Burgonyarúd mint húspótló

                                                                             
Hozzávalók: 30 dkg. főtt áttört burgonya, 10 dkg. liszt, 1 db tojás, bőven  petrezselyem zöldje, só. panírhoz: 1 db tojás, liszt, prézli, sütéshez: olaj.
🌸
Elkészítése: Megtisztítottam  felkockáztam a krumplit enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem áttörtem majd hagytam teljesen kihűlni. Hozzátéve a lisztet, tojás, sót és az apróra összevágott petrezselymet jól összegyúrtam és  roládnak megformálva  lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró  olajban megsütöttem. Mikor olajba tettem kicsit a hőfokot levettem hogy inkább lassan de átsüljön. Nagyon finom  lett hozzá pár szem krumplit sütöttem és kovászos uborkával ettük !
Ui: Ezt a burgonyarudat most először sütöttem, pedig jó pár éve  "forgatom" ezt a szakácskönyvet de nagyon finom attól függetlenül hogy sem hagymát, sem extra fűszert nem tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok  !

2013. július 26., péntek

Kapros- uborkás mártogatós fűszeres grissinivel

Jó pár évvel ezelőttről ismerem ennek az öntetnek az ízét amit nagyon szerettem. Mostanában egyre gyakrabban látom a TV-ben reklámozni. Gondoltam egy szolidabb kivitelben megpróbálom  elkészíteni !
                                                                         

Hozzávalók:  1 dl majonéz,1,5  dl tejföl, 2-3 ek. mustár, kevés őrölt bors, 2 mk. morzsolt kapor, 2 db csemege uborka.
Elkészítése:  Az uborkát kis apró darabokra felkockáztam. A majonézt a tejföllel és a többi hozzávalóval elkevertem majd az uborkát beleforgattam. Hűtőbe tettem  hogy az ízek jól érjenek össze.
Grissini már blogomban szerepel most is ezt a receptet használtam azzal a különbséggel hogy most a tésztába tettem 1 tk. fűszert/oregánó, bazsalikom és kakukkfű keverékéből/. 

Jó étvágyat kívánok!

2013. július 24., szerda

Citromos álom /sütés nélkül/🍋

Igen megkívántam egy kis habos  édességet így esett a választásom erre a finomságra!
                                                                             
Hozzávalók:  10 dkg. babapiskóta , 2 dl tejföl, 2 dl. tejszín, 1 db citrom, 5 ek. cukor. 1/2 cs. vaníliás cukor.
🍋
Elkészítése: Megmostam megtörölgettem a citromot a héját lereszeltem a levét kinyomtam. A tejfölbe tettem a kétféle cukrot a reszelt citromhéjat  összekevertem  majd apránként tettem hozzá a citrom levét is amit szintén belekevertem A tejszínt felvertem majd kis adagokban  a tejfölös keverékhez kevertem de már csak fakanállal.  A piskóta felét beleraktam egy kisebb jénaiba  arra tettem a citromos krém  felét majd megint egy sor piskóta és rá a maradék citromos krém tetejére pedig egy kis díszítés ! Hűtőbe tettem  már alig vártam hogy kanalazhassam. A krémet kóstoltam közben is ami  igen finom!
Ui:  A receptet innen hoztam , magunknak  most  csak fele mennyiségből készítettem el!
Jó étvágyat!

2013. július 23., kedd

Tortilla lapok/tojás nélkül- házilag

                                                                         
Hozzávalók:/ fél adagból készült/ 22 dkg. liszt, 4 dkg. margarin 1 tk. só, 1 dl forró víz.
Elkészítése: A margarint elmorzsoltam a liszttel  és sóval majd apránként öntöttem hozzá a forró vizet. Alaposan összegyúrtam  a tésztát majd  elosztottam gombócokra és egyenként vékony  köralakra nyújtottam. Megforrósítottam a teflon serpenyőmet és abban sütöttem/2-3'/  mindkét oldalát készre./6 db lett./
A receptet innen választottam, köszönet érte !
- Gyorsan készítettem egy jó csípős zöldséges ragut és megtöltöttem vele , nagyon finom volt!
                                                                             
 
Jó étvágyat kívánok !

2013. július 22., hétfő

Toszkán csokoládétorta Blogkóstoló 10.fordulójára

A mostani forduló háziasszonya Kisildi aki  Nassoló Naplopó blogját sorsolta  nekem. Ebben a körben  számomra nem ismeretlen blogot kaptam ettől függetlenül  eléggé "főtt" a fejem hogy mit is válasszak?:)
                                                                       
Mivel most csak a játék kedvéért készítettem el ezt a számomra vonzó  tortát , így csak fél adagból készítettem amit 18 cm átm. formában sütöttem meg ezt a mennyiséget írom le.
Hozzávaló: 5 dkg. cukor, 5 dkg. tejcsoki, 5 dkg. étcsoki, 10 dkg. margarin, 5 dkg. liszt, 3 db tojás, 1 mk. rumaroma.
Elkészítése:Összetördeltem a csokikat  és gőz fölött megolvasztottam, levéve a tűzhelyről   hozzátettem a margarint és robotgéppel jól kikevertem közben a cukrot , rumaromát és a tojásokat is  hozzátettem .Végül fakanállal kevertem bele a lisztet. Margarinnal kikent belisztezett, és a forma aljába tett sütőpapírral bélelt  tortaformába öntöttem . Előmelegített sütőben 200 fokon  25' /tűpróbáig / sütöttem . Hagytam a formában kihűlni majd porcukorral szórtam meg , málna öntetet tettem mellé. Nagyon finom!
Málna öntet:  20 dkg. málna  2 ek cukor, 1 ek. étkezési keményítő  1 dl víz. A málnát 1/2 dl vízzel és a cukorral feltettem kicsit  főni majd a másik 1/2 dl vízben elkevertem a keményítőt és ezzel kicsit sűrítettem  a gyümölcsöt.

2013. július 21., vasárnap

Meggyes lepény ismét🍒

                                                                                   
🍒
Meggyes lepény receptjét megtaláljátok  blogomban  itt. Annyit változtattam  rajta hogy az  előzőleg készített süteményemből megmaradt kb. 5 dkg. tejcsokoládé  azt tördeltem össze apróra és  a meggyek közé szórtam . Sem a meggyet sem a csokit nem kell belenyomni a tésztába csak rászórni. Nagyon finom sütemény!
(Ezt a süteményemet  22,5 x 32 cm. tepsimben szoktam sütni!)
Jó étvágyat!

Tejfölös /kajmakos kifli/

Vanilla  blogján láttam   nagyon megtetszett gondoltam kipróbálom bár nem házi tejföllel készítem , de talán így is finom lesz!( Vanilla-nál  kajmakos kifli  a neve és  ahogy  írta ,ez a házi tejnek a fölét /tejfölt/ szedik le ezt sózzák és eszik esetleg kenyérrel, vagy süteménybe használják.  Megpróbáltam a bolti tejfölt kicsit lecsöpögtetni és azzal elkészíteni!
                                                                       
   
Hozzávalók: /fél adaghoz/: 1,5 dl langyos tej, 2 dkg. élesztő, 1 dl tejföl, 1 tojás/felütve fele a tésztába a másik felével kentem/, 1 mk. cukor, 1 tk. só, 35 dkg. liszt. tölteléknek: 1 doboz tejfölt lecsepegtettem  szűrőkanálon és 1 mk. sóval elkevertem./ nem használtam fel az egész dobozzal/
😊
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megkelesztettem majd a liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt. Jól bedagasztottam letakart konyharuhával hagytam duplájára nőni.  A megkelt tésztát átgyúrtam majd feldaraboltam  kis gombóccá  ebből a mennyiségből 6 db lett. Egyenként a gombócokat kinyújtottam ovális alakra  a vékonyabb részénél 3-4 helyen bevágtam a tésztát, a vastagabb részére tettem a lecsurgatott sűrűbb tejfölből és  feltekertem kifli formára. Tepsibe pakoltam majd lekentem a tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!

Uborka téli napokra

                                                                                 

Hozzávalók:Egyszerűbb megoldást választottam az elkészítését illetően! Bolti "Szilas" kapros  savanyúság tartosítót használtam , üvegenként 2 ek. cukrot, babérlevelet és ecetet használtam hozzá, és természetesen az uborkát!
Elkészítése:  Alaposan megmostam az uborkákat a két végét levágtam, majd feldaraboltam(nem gyalultam, nagyobb darabokra vágtam). A kimosott üvegekbe pakoltam tettem bele pár darab babárlevelet   és a cukrot rákanalaztam. A megadott mennyiségű vizet feltettem főni  beleszórtam a  zacskó tartalmát a vízbe ezzel főztem kb. 5 '  ezután szűrőkanálon átszűrtem hogy a magja  külön legyen.A kihűlt  folyadékhoz  tettem  az ecetet  átkevertem és a szűrőkanálból a magokat az üvegekbe kanalaztam hogy mindegyikbe azonos mennyiség jusson . A levet szedőkanállal rákanalaztam majd fóliával  letakarva és az üveg tetejét rászorítva tálcára pakoltam és hagytam pihenni másnapig.  Kicsit  "csinosítgattam és ment a polcokra !
Téli napokra!
Ui:Nagyon praktikus ez az egységcsomag  és finom ! Hozzávaló mennyiséget nem írtam hiszen függ attól hogy mennyi uborkából készítjük  a csomagon pedig  rajta van mennyi folyadékhoz mennyi ecet szükséges, cukrot kicsit kevesebbet tettem!

2013. július 19., péntek

"Háztartási keksz" házilag

                                                                                     

Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 10 dkg. cukor, 2 tk. sütőpor, csipet só, 6 dkg. margarin, 1 tojás. 
🍪
Elkészítése:  Először a  cukrot a margarinnal kikevertem majd hozzátettem a tojást  amivel szintén kevertem kicsit ezután  a liszt-sütőpor-só keverékével jól összegyúrtam és 40' hűtőbe tettem. Enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és vékonyra kinyújtottam  a tésztát  ezután derelyevágóval  feldaraboltam hústűvel megszurkáltam . Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor pár darabot  olvasztott tejcsokoládéval  bekentem és cukorkákat tettem rá dísznek!
Hétvégén megyek unokámhoz remélem ízleni fog neki , igaz már előre látom hogy először  a cukorkák sorban eltűnnek majd  😊
A receptet  innen hoztam köszönöm! Nagyon finom keksz  érdemes kipróbálni! 
Megkínálhatlak ?


2013. július 18., csütörtök

Elszeretném mondani hogy...

-örülök mert a  blogjátékom nyertese Bori jelentkezett , ahogy gondoltátok  kűlfölni nyaraláson volt! Ajándékát postáztam!
-  Pár héttel ezelőtt írtam arról hogy kicsit visszafogom magamat az édesség és kenyér evésben, jelentem sikeresnek bizonyult  legalábbis számomra elfogadható, 4  kg-al kevesebbet  mutat a mérleg! Próbálom továbbra is  nem túlzásba vinni az édesség és kenyér evését.  Nem vágyom csodákra de ha így marad, esetleg még megy le több az sem baj, sőt..!:)
                                                                     
                                                         


Bakonyi szalonnás-gombás tócsi "Ízőrzők"Magyarpolány

                                                                             
Hozzávalók: 1/2 kg. krumpli, 5 dkg. gomba, 5 dkg. kicsit húsosabb füstölt szalonna, 1 tojás/ felverve és  csak a fele/, 1 tk. só, 1 dl tejföl, 5 dkg. liszt, olaj a sütéshez.
🍄
Elkészítése:  A krumplit lereszeltem a gombát és szalonnát apró kockákra vágtam. Az összes hozzávalóval együtt jól összekevertem kanállal adagolva  a forró olajban mindkét oldalát megsütöttem.
(lehet hogy mások is szokták ílyen technikával sütni de azért elmondom :úgy szoktam hogy kanállal adagolom az olajba  villával pedig  egyengetem szét a tésztát!)😋
Jó étvágyat!

2013. július 17., szerda

Öntött kifli ismét !

                                                                           
Hozzávalók és elkészítése:  megtalálható blogomban  itt. 
Most egy kis őszibarackot tettem mellé , ami egyáltalán nem rontotta el az összhatást:-))
Jó étvágyat kívánok !

Pizzás falatkák

 Hankka blogszülinapi játékára készítettem , ugyanis meghívott minket egy virtuális piknikre. Remélem a sok zsíros sültek ( amiket természetesen a többiek hoznak):) után pár falatka apró sós  sütemény is kelendő lesz!
                                                                         
       
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1 ek. zsír/volt egy kis fokhagymás zsír azt használtam/, só, őrölt bors, oregánó, 2 ek. ketchup, kevés reszelt sajt a tetejére, 1 tojás felütve fele a tésztába a másik fele megkenni.Kb. 1,5 dl langyos víz.
Elkészítése:  Kevés langyos vízben pici cukorral  az élesztőt megkelesztettem, majd a liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam.  Tésztát letakarva 20' pihentettem majd kinyújtottam és különböző apró formákkal/ebben volt kis pogácsa-forma, különböző  apró forma) kiszaggattam . Tojással lekentem majd beszórtam a sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.

2013. július 16., kedd

Kapros-túrós lepény

Nagyon gyorsan elkészítettem , napokban láttam Gabriella Konyhája blogján. Eddig még  nem sütöttem kapros-túróst most  férjuram kérte, majd nézelődtem receptjeim  között  találtam is egyet de úgy gondoltam amit már kipróbáltak az a biztos. Nem csalódtam, nagyon finom ízlett férjuramnak is!
                                                                               
Hozzávalók: tészta: 2 dl langyos tej/nekem kicsit kevesebb is elég volt/, 1 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, 25 dkg. liszt, csipet só, 1 ek. kristálycukor. töltelék: 50 dkg. tehéntúró, 4 ek. cukor, 2 db tojássárgája, 3 db tojás fehérje/a harmadik tojás sárgája  a sütemény tetejére tett öntethez kell/, 1 ek. búzadara, 2 ek. apróra összevágott kapor, egész pici vaníliacukrot is tettem . öntethez: 2 ek. tejföl, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája. 
🌼
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttattam , a lisztben elmorzsoltam a zsírt majd az összes hozzávalóval együtt bedagasztottam. 1/2 órát pihentettem a tésztát. Közben összeállítottam a tölteléket.  A hozzávalókat összekevertem a tojás fehérjét kemény habbá felverve. Kis méretű tepsit/20x26 cm/ zsírral kikentem beliszteztem , a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra és tepsibe tettem a tölteléket rákanalaztam elsimítottam. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokon 15' sütöttem majd kivettem és  az összekevert öntetet rákanalaztam  majd visszatettem a sütőbe még 20'-re. Hagytam teljesen kihűlni majd szeleteltem!
Jó étvágyat kívánok !

Blogjátékom margójára!

Nagyon szeretek játszani közel 3 év alatt  legalább 6 játékot indítottam, de még így nem jártam! Nagy izgalomban vagyok mikor kitalálom a játék témáját majd  a kiírást megcsinálom és várom  a jelentkezéseket. Mikor már külditek a játékhoz a linkeket és fotókat  örömmel  foglalkozom vele folyamatosan  írom egy bejegyzésbe hogy mikor letelik a határidő akkor már mielőbb tudjam írni az összefoglalót. Öröm számomra mikor  válogatok hogy mit is vegyek az ajándékcsomagba.  Ekkor érzem hogy milyen öröm nemcsak kapni , de adni is!  A sorsolás is  számomra izgalom hisz minden jelentkezőt ismerek és  jó érzés megajándékozni bármelyikőtöket. A sorsolás viszont eldönti hogy végül kinek is adom és elképzelem  azt hogy milyen örömet szerzek  majd! Ez viszont most nem jött össze!  Bori azóta sem jelentkezett , írtam blogjára/ mivel nem követőm/ gondoltam nem látja hogy elkészült az összefoglaló és Ő a szerencsés! Írtam neki levelet de arra sem reagált eddig. Úgy döntöttem  amit neki megírtam hogy szerda estig várok , ha nem jelentkezik akkor sorsolok újból! Kicsit csalódott vagyok , de kedvemet nem vette el  a játéktól ! Sőt  már azon gondolkodom hogy rövidesen egy  nagyobb  statisztikai számhoz ér a blogom és akkor ismét jövök játékkal!
                                                                             

2013. július 15., hétfő

Rántott patisszon kicsit másként

                                                                               
Hozzávalók és elkészítése:  Többször készítettem már rántott  patisszont most amit változtattam az elkészítési módon csak azt fogom leírni. A patisszont megpucoltam  magját  kiszedtem majd felszeleteltem,  besóztam  kicsit vártam majd  a liszthez tettem 1 ek. házi/csirkéhez való/ fűszerkeveréket. A patisszont megforgattam  a fűszeres lisztbe majd felvert tojásba és  a prézlibe és  forró olajban kisütöttem. Egészen más  az íze a fűszeres liszttől, nagyon finom! 
Jó étvágyat kívánok !

2013. július 14., vasárnap

Egyszerű poharas desszert! Játék összefoglalója!

                                                                               
Nagyon szépen köszönöm hogy a befőzés és más elfoglaltságotok ellenére is szakítottatok időt és   jelentkeztetek játékomra !Örömmel fogadtam a jobbnál jobb recepteket , talán most hirtelen nem is tudnék választani de idővel biztos kipróbálom őket szép sorjában.( Kedves  volt hogy közületek ketten is szeretett nagymamátok poharas desszertjére emlékeztetek!) Válogassatok kedvetekre ! Recept nevére kattintva olvashatjátok a hozzávalókat és elkészítését!


Horváth Emerencia:                            Madártej
                                                                            
****

                                                                            
Jámborné Budai Mónika :           Mascarponés csokipohár
                                                                              
                                                                               ***


                                                                  
Katalin :                                        Epres meggyes túróhab
                                                                            
                                                                        ***



Böbe:                                    Rebarbarás krémhab zabos keksz ágyon
                                                                          

                                                                       ***


Mrita :                                     Gyümölcsös mousse vagy gyümölcshab
                                                                               
***


Kati  :                                      Ordás faiepres pohárdesszert
                                                                               
***


Hankka:                                   Erdei gyümölcsös pohárkrém 
                                                                           

                                                                      
                                                                    ****

Marisz57 :                                      Színes pohárkrém
                                                                               
                                                                        ****

Bori    :                                       Fehércsokoládés pohárkrém eperrel
                                                                               
***


teller-cake:                                   Tejberizs ribizliszósszal
                                                                         
                                                                          ***


Sütis néne:                                1. Gyors málnás pohárdesszert
                                                                        
                                             
                                                           2. Bori málnás álma
                                                                           

                                                                           ***

sedith:                               Túrókehely málnával és  bogyós gyümölcsökkel
                                                                                

                                                                      ****

Lilla:                                           Őszibarackos pohárkrém
                                                                           
***


Csigabige:                                     Epres pohárkrém banánnal
                                                                             


                                                                      ****
Mammka: /fotó nem saját/                               Málnahab
                                                                         
***

Andi:                                          1.   Cseresznyés túróhab
                                                                              

                                                                         
                                                           2.Kávé puding
                                                                         
***


                                                                         
Okki:                                                Boszorkányhab
                                                                     
                                                                             ***

Erika:                                                    Meggyhab
                                                                           

                                                                         ***

Nea:                                          Habkönnyű vaníliás tejberizs karamellizált nektarinnal
                                                                                 

                                                                              ***

Szera:                                            " Nagymama Poharas desszertje"
                                                      / Fotó nincs ! / Szeretettel  gondolva ezekre az ízekre!
                                                       Recept:Cukrot a tojásfehérjével jó kemény habbá felverjük,
                                                       meggyet összepaszírozzuk és a habbal elkeverjük.
                                                      Talpas poharakba tesszük és jól lehűtjük.
                                                                          ****

Eri ka                                          Nektarinos -túrókrémes pohárkrém
                                                                             

                                                        
/+ játékon kívűl  sajátom/:                                   Poharas desszert
                                                                           

Természetesen a sorsolás sem maradt el!  Akinek a nevét férjuram a dobozból most kihúzta  az :Bori
                                                          

Gratulálok!  Kérlek postacímedet küld  el fremail címemre hogy mielőbb eltudjam küldeni ajándékomat !
                                                                             
          Mindenkinek gratulálok és nagyon szépen köszönöm hogy jöttetek játszani !
                                                                   

2013. július 13., szombat

Málnás palacsinta

                                                                             
Hozzávalók:  palacsinta tésztához: tojás, liszt, pici só, tej, szódavíz, töltelékhez: málna, porcukor
Elkészítése: Szokásos módon a palacsintát kisütöttem.  15 dkg. málnát 2 ek. porcukorral elkevertem hagytam kicsit  állni majd szűrőkanálba tettem ahol a leve lecsepegett  és megtöltöttem a gyümölccsel a palacsinta tésztákat. Tetejét fahéjas porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat kívánok !