Jó étvágyat kívánok !
2013. július 31., szerda
Krumplistészta tejfölös nyerslecsóval
2013. július 30., kedd
Csigabiga/sütés nélkül/
Napokban több helyen láttam igaz piramis néven ezt a süteményt. Akkor jutott eszembe hogy nekem is van egy nagyon régi formám/fából/ amihez természetesen recept is volt hiszen készítettem valaha, de sajnos elveszett . Rokonomtól érdeklődtem aki hajdanán még az esküvőnkre is készített ilyen süteményt, de nem nyerte el a tetszésemet a receptje mivel nyers tojás volt az akkori receptben. Így "egy kísérletet megér" alapon elkészítettem az én változatomat !
Hozzávalók: 10 dkg. darált dió, kb. 10 dkg. terefere keksz fele darálva a többi egészben, 2 ek. kakaópor, 2 ek. porcukor, 1 tk. vaníliacukor, kb. 1/2 dl. feketekávé. Krém: 3 dkg. margarin, 2 ek. porcukor, pár csepp citromlé vagy citromaroma. Kókuszreszelék.
🐌
Elkészítése: A darált diót és kekszet a kakaóporral porcukorral és a vaníliacukorral elkevertem majd a feketekávéval összegyúrtam/ha szükséges lehet több is a kávé/ .A margarint a porcukorral pár csepp citromaromával jól kikevertem.
Mivel jó régen használtam ezt a formát így a gyakorlat vezetett rá hogy milyen technikával készítsem. Először a formából nem jött ki szépen. Ezután a formába szórtam kókuszreszeléket és így tettem bele a kekszmasszát ujjammal közepébe kis mélyedést csináltam ahová kevés krémet tettem majd egy egész kekszet tettem rá és megfordítva formát így sikerült !
Jó étvágyat kívánok!
Ui: bár a forma a tányér mellett van, azért oldalra fordítva hogy látszódjon a belseje lefotóztam!
2013. július 29., hétfő
Lilahagymás-sonkás-sajtos táska
Hozzávalók: 1 cs. leveles tészta/ 1 darab tésztalap volt benne/, 1 kisebb lila hagyma, 5 dkg. sonka/vagy egyéb fölvágott/, 5 dkg. sajt, só, őrölt bors, a tészta kenéséhez 1 db tojás.
Elkészítése: A tésztalapot enyhén lisztes deszkán feldaraboltam 4 db nagyobb téglalapra. A hagymát apró kockákra vágtam a fölvágottat csíkokra majd a sajtot lereszeltem az egészet egy edénybe tettem kevés sót és borsot szórtam rá összekevertem . A tészta egyik felét késsel bevagdostam a másik felére kanalaztam a tölteléket majd a bevágott oldalt ráhajtottam és körbenyomkodtam villával. Tepsibe pakoltam megkentem felvert tojással . Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem még nem lett ilyen szép színe. Nagyon finom volt én zöldséggel , férjuram pedig a hétvégén ismét elkészített kapros-uborkás öntettel ettük!
2013. július 28., vasárnap
Mákos/vagy diós bögretészta
Hozzávalók:( a bögre amivel mértem:3 dl): 10 dkg. margarin, 1 bögre kristálycukor, 2 db tojás, 1 bögre őrölt mák /vagy dió, 1 bögre finomliszt, 1 bögre tej, 1 cs. sütőpor, 1 mk. őrölt fahéj.Sárgabaracklekvár.
Elkészítése: Először a margarint kikevertem hozzátettem a cukrot együtt kevertem majd egyenként tettem hozzá a tojást és végül a többi hozzávalóval jól összekevertem. Kis tepsit/ 22,5x30 cm/ margarinnal kikentem liszttel megszórtam és beleöntöttem a tésztát. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon kb. 25' sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem hogy átsült-e. Hagytam kihűlni a tepsiben majd kiborítottam és lapjában kettévágtam sárgabaracklekvárral bőségesen megkentem ,tetejét pedig vaníliás porcukorral szórtam meg.
Téli fagyi SAD.17.fordulóra küldöm!
SAD. 17.forduló háziasszonya Zsófi aki most nosztalgiázni hív minket téma a gyermekkor íze!
A téli fagyi nekem kedvenc édességeim közé tartozott természetesen régen csak a bolti változatát ismertük. Kiskorukban a lányaim is kedvelték de még abban az időben nem kísérleteztem az elkészítésével!
A téli fagyi nekem kedvenc édességeim közé tartozott természetesen régen csak a bolti változatát ismertük. Kiskorukban a lányaim is kedvelték de még abban az időben nem kísérleteztem az elkészítésével!
Az elmúlt évben készítettem el először házilag ezt a desszertet! Receptjét megtaláljátok itt !
2013. július 27., szombat
Burgonyarúd mint húspótló
Hozzávalók: 30 dkg. főtt áttört burgonya, 10 dkg. liszt, 1 db tojás, bőven petrezselyem zöldje, só. panírhoz: 1 db tojás, liszt, prézli, sütéshez: olaj.
🌸
Elkészítése: Megtisztítottam felkockáztam a krumplit enyhén sós vízben megfőztem. Leszűrtem áttörtem majd hagytam teljesen kihűlni. Hozzátéve a lisztet, tojás, sót és az apróra összevágott petrezselymet jól összegyúrtam és roládnak megformálva lisztbe felvert tojásba és prézlibe megforgattam és forró olajban megsütöttem. Mikor olajba tettem kicsit a hőfokot levettem hogy inkább lassan de átsüljön. Nagyon finom lett hozzá pár szem krumplit sütöttem és kovászos uborkával ettük !
Ui: Ezt a burgonyarudat most először sütöttem, pedig jó pár éve "forgatom" ezt a szakácskönyvet de nagyon finom attól függetlenül hogy sem hagymát, sem extra fűszert nem tartalmaz!
Ui: Ezt a burgonyarudat most először sütöttem, pedig jó pár éve "forgatom" ezt a szakácskönyvet de nagyon finom attól függetlenül hogy sem hagymát, sem extra fűszert nem tartalmaz!
Jó étvágyat kívánok !
2013. július 26., péntek
Kapros- uborkás mártogatós fűszeres grissinivel
Jó pár évvel ezelőttről ismerem ennek az öntetnek az ízét amit nagyon szerettem. Mostanában egyre gyakrabban látom a TV-ben reklámozni. Gondoltam egy szolidabb kivitelben megpróbálom elkészíteni !
Hozzávalók: 1 dl majonéz,1,5 dl tejföl, 2-3 ek. mustár, kevés őrölt bors, 2 mk. morzsolt kapor, 2 db csemege uborka.
Elkészítése: Az uborkát kis apró darabokra felkockáztam. A majonézt a tejföllel és a többi hozzávalóval elkevertem majd az uborkát beleforgattam. Hűtőbe tettem hogy az ízek jól érjenek össze.
Grissini már blogomban szerepel most is ezt a receptet használtam azzal a különbséggel hogy most a tésztába tettem 1 tk. fűszert/oregánó, bazsalikom és kakukkfű keverékéből/.
Jó étvágyat kívánok!
Címkék:
hideg-étel,
kapros,
mártogatós,
nass,
olasz ízek,
péksütemény
2013. július 24., szerda
Citromos álom /sütés nélkül/🍋
Igen megkívántam egy kis habos édességet így esett a választásom erre a finomságra!
Hozzávalók: 10 dkg. babapiskóta , 2 dl tejföl, 2 dl. tejszín, 1 db citrom, 5 ek. cukor. 1/2 cs. vaníliás cukor.
🍋
Elkészítése: Megmostam megtörölgettem a citromot a héját lereszeltem a levét kinyomtam. A tejfölbe tettem a kétféle cukrot a reszelt citromhéjat összekevertem majd apránként tettem hozzá a citrom levét is amit szintén belekevertem A tejszínt felvertem majd kis adagokban a tejfölös keverékhez kevertem de már csak fakanállal. A piskóta felét beleraktam egy kisebb jénaiba arra tettem a citromos krém felét majd megint egy sor piskóta és rá a maradék citromos krém tetejére pedig egy kis díszítés ! Hűtőbe tettem már alig vártam hogy kanalazhassam. A krémet kóstoltam közben is ami igen finom!
2013. július 23., kedd
Tortilla lapok/tojás nélkül- házilag
Hozzávalók:/ fél adagból készült/ 22 dkg. liszt, 4 dkg. margarin 1 tk. só, 1 dl forró víz.
Elkészítése: A margarint elmorzsoltam a liszttel és sóval majd apránként öntöttem hozzá a forró vizet. Alaposan összegyúrtam a tésztát majd elosztottam gombócokra és egyenként vékony köralakra nyújtottam. Megforrósítottam a teflon serpenyőmet és abban sütöttem/2-3'/ mindkét oldalát készre./6 db lett./
A receptet innen választottam, köszönet érte !
- Gyorsan készítettem egy jó csípős zöldséges ragut és megtöltöttem vele , nagyon finom volt!
Jó étvágyat kívánok !
2013. július 22., hétfő
Toszkán csokoládétorta Blogkóstoló 10.fordulójára
A mostani forduló háziasszonya Kisildi aki Nassoló Naplopó blogját sorsolta nekem. Ebben a körben számomra nem ismeretlen blogot kaptam ettől függetlenül eléggé "főtt" a fejem hogy mit is válasszak?:)
Mivel most csak a játék kedvéért készítettem el ezt a számomra vonzó tortát , így csak fél adagból készítettem amit 18 cm átm. formában sütöttem meg ezt a mennyiséget írom le.
Hozzávaló: 5 dkg. cukor, 5 dkg. tejcsoki, 5 dkg. étcsoki, 10 dkg. margarin, 5 dkg. liszt, 3 db tojás, 1 mk. rumaroma.
Elkészítése:Összetördeltem a csokikat és gőz fölött megolvasztottam, levéve a tűzhelyről hozzátettem a margarint és robotgéppel jól kikevertem közben a cukrot , rumaromát és a tojásokat is hozzátettem .Végül fakanállal kevertem bele a lisztet. Margarinnal kikent belisztezett, és a forma aljába tett sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem . Előmelegített sütőben 200 fokon 25' /tűpróbáig / sütöttem . Hagytam a formában kihűlni majd porcukorral szórtam meg , málna öntetet tettem mellé. Nagyon finom!
Málna öntet: 20 dkg. málna 2 ek cukor, 1 ek. étkezési keményítő 1 dl víz. A málnát 1/2 dl vízzel és a cukorral feltettem kicsit főni majd a másik 1/2 dl vízben elkevertem a keményítőt és ezzel kicsit sűrítettem a gyümölcsöt.
Mivel most csak a játék kedvéért készítettem el ezt a számomra vonzó tortát , így csak fél adagból készítettem amit 18 cm átm. formában sütöttem meg ezt a mennyiséget írom le.
Hozzávaló: 5 dkg. cukor, 5 dkg. tejcsoki, 5 dkg. étcsoki, 10 dkg. margarin, 5 dkg. liszt, 3 db tojás, 1 mk. rumaroma.
Elkészítése:Összetördeltem a csokikat és gőz fölött megolvasztottam, levéve a tűzhelyről hozzátettem a margarint és robotgéppel jól kikevertem közben a cukrot , rumaromát és a tojásokat is hozzátettem .Végül fakanállal kevertem bele a lisztet. Margarinnal kikent belisztezett, és a forma aljába tett sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem . Előmelegített sütőben 200 fokon 25' /tűpróbáig / sütöttem . Hagytam a formában kihűlni majd porcukorral szórtam meg , málna öntetet tettem mellé. Nagyon finom!
Málna öntet: 20 dkg. málna 2 ek cukor, 1 ek. étkezési keményítő 1 dl víz. A málnát 1/2 dl vízzel és a cukorral feltettem kicsit főni majd a másik 1/2 dl vízben elkevertem a keményítőt és ezzel kicsit sűrítettem a gyümölcsöt.
2013. július 21., vasárnap
Meggyes lepény ismét🍒
🍒
Meggyes lepény receptjét megtaláljátok blogomban itt. Annyit változtattam rajta hogy az előzőleg készített süteményemből megmaradt kb. 5 dkg. tejcsokoládé azt tördeltem össze apróra és a meggyek közé szórtam . Sem a meggyet sem a csokit nem kell belenyomni a tésztába csak rászórni. Nagyon finom sütemény!(Ezt a süteményemet 22,5 x 32 cm. tepsimben szoktam sütni!)
Jó étvágyat!
Tejfölös /kajmakos kifli/
Vanilla blogján láttam nagyon megtetszett gondoltam kipróbálom bár nem házi tejföllel készítem , de talán így is finom lesz!( Vanilla-nál kajmakos kifli a neve és ahogy írta ,ez a házi tejnek a fölét /tejfölt/ szedik le ezt sózzák és eszik esetleg kenyérrel, vagy süteménybe használják. Megpróbáltam a bolti tejfölt kicsit lecsöpögtetni és azzal elkészíteni!
Hozzávalók: /fél adaghoz/: 1,5 dl langyos tej, 2 dkg. élesztő, 1 dl tejföl, 1 tojás/felütve fele a tésztába a másik felével kentem/, 1 mk. cukor, 1 tk. só, 35 dkg. liszt. tölteléknek: 1 doboz tejfölt lecsepegtettem szűrőkanálon és 1 mk. sóval elkevertem./ nem használtam fel az egész dobozzal/
😊
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben cukorral megkelesztettem majd a liszthez adtam a többi hozzávalóval együtt. Jól bedagasztottam letakart konyharuhával hagytam duplájára nőni. A megkelt tésztát átgyúrtam majd feldaraboltam kis gombóccá ebből a mennyiségből 6 db lett. Egyenként a gombócokat kinyújtottam ovális alakra a vékonyabb részénél 3-4 helyen bevágtam a tésztát, a vastagabb részére tettem a lecsurgatott sűrűbb tejfölből és feltekertem kifli formára. Tepsibe pakoltam majd lekentem a tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
Uborka téli napokra
Hozzávalók:Egyszerűbb megoldást választottam az elkészítését illetően! Bolti "Szilas" kapros savanyúság tartosítót használtam , üvegenként 2 ek. cukrot, babérlevelet és ecetet használtam hozzá, és természetesen az uborkát!
Elkészítése: Alaposan megmostam az uborkákat a két végét levágtam, majd feldaraboltam(nem gyalultam, nagyobb darabokra vágtam). A kimosott üvegekbe pakoltam tettem bele pár darab babárlevelet és a cukrot rákanalaztam. A megadott mennyiségű vizet feltettem főni beleszórtam a zacskó tartalmát a vízbe ezzel főztem kb. 5 ' ezután szűrőkanálon átszűrtem hogy a magja külön legyen.A kihűlt folyadékhoz tettem az ecetet átkevertem és a szűrőkanálból a magokat az üvegekbe kanalaztam hogy mindegyikbe azonos mennyiség jusson . A levet szedőkanállal rákanalaztam majd fóliával letakarva és az üveg tetejét rászorítva tálcára pakoltam és hagytam pihenni másnapig. Kicsit "csinosítgattam és ment a polcokra !
Téli napokra!
Ui:Nagyon praktikus ez az egységcsomag és finom ! Hozzávaló mennyiséget nem írtam hiszen függ attól hogy mennyi uborkából készítjük a csomagon pedig rajta van mennyi folyadékhoz mennyi ecet szükséges, cukrot kicsit kevesebbet tettem!
2013. július 19., péntek
"Háztartási keksz" házilag
Hozzávalók: 20 dkg. liszt, 10 dkg. cukor, 2 tk. sütőpor, csipet só, 6 dkg. margarin, 1 tojás.
🍪
Elkészítése: Először a cukrot a margarinnal kikevertem majd hozzátettem a tojást amivel szintén kevertem kicsit ezután a liszt-sütőpor-só keverékével jól összegyúrtam és 40' hűtőbe tettem. Enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és vékonyra kinyújtottam a tésztát ezután derelyevágóval feldaraboltam hústűvel megszurkáltam . Előmelegített sütőben 180 fokon 10' sütöttem. Mikor teljesen kihűlt akkor pár darabot olvasztott tejcsokoládéval bekentem és cukorkákat tettem rá dísznek!Hétvégén megyek unokámhoz remélem ízleni fog neki , igaz már előre látom hogy először a cukorkák sorban eltűnnek majd 😊
A receptet innen hoztam köszönöm! Nagyon finom keksz érdemes kipróbálni!
Megkínálhatlak ?
2013. július 18., csütörtök
Elszeretném mondani hogy...
-örülök mert a blogjátékom nyertese Bori jelentkezett , ahogy gondoltátok kűlfölni nyaraláson volt! Ajándékát postáztam!
- Pár héttel ezelőtt írtam arról hogy kicsit visszafogom magamat az édesség és kenyér evésben, jelentem sikeresnek bizonyult legalábbis számomra elfogadható, 4 kg-al kevesebbet mutat a mérleg! Próbálom továbbra is nem túlzásba vinni az édesség és kenyér evését. Nem vágyom csodákra de ha így marad, esetleg még megy le több az sem baj, sőt..!:)
- Pár héttel ezelőtt írtam arról hogy kicsit visszafogom magamat az édesség és kenyér evésben, jelentem sikeresnek bizonyult legalábbis számomra elfogadható, 4 kg-al kevesebbet mutat a mérleg! Próbálom továbbra is nem túlzásba vinni az édesség és kenyér evését. Nem vágyom csodákra de ha így marad, esetleg még megy le több az sem baj, sőt..!:)
Bakonyi szalonnás-gombás tócsi "Ízőrzők"Magyarpolány
Hozzávalók: 1/2 kg. krumpli, 5 dkg. gomba, 5 dkg. kicsit húsosabb füstölt szalonna, 1 tojás/ felverve és csak a fele/, 1 tk. só, 1 dl tejföl, 5 dkg. liszt, olaj a sütéshez.
🍄
Elkészítése: A krumplit lereszeltem a gombát és szalonnát apró kockákra vágtam. Az összes hozzávalóval együtt jól összekevertem kanállal adagolva a forró olajban mindkét oldalát megsütöttem.
(lehet hogy mások is szokták ílyen technikával sütni de azért elmondom :úgy szoktam hogy kanállal adagolom az olajba villával pedig egyengetem szét a tésztát!)😋
Jó étvágyat!
2013. július 17., szerda
Öntött kifli ismét !
Hozzávalók és elkészítése: megtalálható blogomban itt.
Most egy kis őszibarackot tettem mellé , ami egyáltalán nem rontotta el az összhatást:-))
Jó étvágyat kívánok !
Pizzás falatkák
Hankka blogszülinapi játékára készítettem , ugyanis meghívott minket egy virtuális piknikre. Remélem a sok zsíros sültek ( amiket természetesen a többiek hoznak):) után pár falatka apró sós sütemény is kelendő lesz!
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1 ek. zsír/volt egy kis fokhagymás zsír azt használtam/, só, őrölt bors, oregánó, 2 ek. ketchup, kevés reszelt sajt a tetejére, 1 tojás felütve fele a tésztába a másik fele megkenni.Kb. 1,5 dl langyos víz.
Elkészítése: Kevés langyos vízben pici cukorral az élesztőt megkelesztettem, majd a liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam. Tésztát letakarva 20' pihentettem majd kinyújtottam és különböző apró formákkal/ebben volt kis pogácsa-forma, különböző apró forma) kiszaggattam . Tojással lekentem majd beszórtam a sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.
2013. július 16., kedd
Kapros-túrós lepény
Nagyon gyorsan elkészítettem , napokban láttam Gabriella Konyhája blogján. Eddig még nem sütöttem kapros-túróst most férjuram kérte, majd nézelődtem receptjeim között találtam is egyet de úgy gondoltam amit már kipróbáltak az a biztos. Nem csalódtam, nagyon finom ízlett férjuramnak is!
Hozzávalók: tészta: 2 dl langyos tej/nekem kicsit kevesebb is elég volt/, 1 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, 25 dkg. liszt, csipet só, 1 ek. kristálycukor. töltelék: 50 dkg. tehéntúró, 4 ek. cukor, 2 db tojássárgája, 3 db tojás fehérje/a harmadik tojás sárgája a sütemény tetejére tett öntethez kell/, 1 ek. búzadara, 2 ek. apróra összevágott kapor, egész pici vaníliacukrot is tettem . öntethez: 2 ek. tejföl, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája.
Hozzávalók: tészta: 2 dl langyos tej/nekem kicsit kevesebb is elég volt/, 1 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, 25 dkg. liszt, csipet só, 1 ek. kristálycukor. töltelék: 50 dkg. tehéntúró, 4 ek. cukor, 2 db tojássárgája, 3 db tojás fehérje/a harmadik tojás sárgája a sütemény tetejére tett öntethez kell/, 1 ek. búzadara, 2 ek. apróra összevágott kapor, egész pici vaníliacukrot is tettem . öntethez: 2 ek. tejföl, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája.
🌼
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttattam , a lisztben elmorzsoltam a zsírt majd az összes hozzávalóval együtt bedagasztottam. 1/2 órát pihentettem a tésztát. Közben összeállítottam a tölteléket. A hozzávalókat összekevertem a tojás fehérjét kemény habbá felverve. Kis méretű tepsit/20x26 cm/ zsírral kikentem beliszteztem , a tésztát kinyújtottam ujjnyi vastagra és tepsibe tettem a tölteléket rákanalaztam elsimítottam. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokon 15' sütöttem majd kivettem és az összekevert öntetet rákanalaztam majd visszatettem a sütőbe még 20'-re. Hagytam teljesen kihűlni majd szeleteltem!
Jó étvágyat kívánok !
Címkék:
édes lepények,
édesség,
kapros,
kelt tészta,
sütemény,
túrós
Blogjátékom margójára!
Nagyon szeretek játszani közel 3 év alatt legalább 6 játékot indítottam, de még így nem jártam! Nagy izgalomban vagyok mikor kitalálom a játék témáját majd a kiírást megcsinálom és várom a jelentkezéseket. Mikor már külditek a játékhoz a linkeket és fotókat örömmel foglalkozom vele folyamatosan írom egy bejegyzésbe hogy mikor letelik a határidő akkor már mielőbb tudjam írni az összefoglalót. Öröm számomra mikor válogatok hogy mit is vegyek az ajándékcsomagba. Ekkor érzem hogy milyen öröm nemcsak kapni , de adni is! A sorsolás is számomra izgalom hisz minden jelentkezőt ismerek és jó érzés megajándékozni bármelyikőtöket. A sorsolás viszont eldönti hogy végül kinek is adom és elképzelem azt hogy milyen örömet szerzek majd! Ez viszont most nem jött össze! Bori azóta sem jelentkezett , írtam blogjára/ mivel nem követőm/ gondoltam nem látja hogy elkészült az összefoglaló és Ő a szerencsés! Írtam neki levelet de arra sem reagált eddig. Úgy döntöttem amit neki megírtam hogy szerda estig várok , ha nem jelentkezik akkor sorsolok újból! Kicsit csalódott vagyok , de kedvemet nem vette el a játéktól ! Sőt már azon gondolkodom hogy rövidesen egy nagyobb statisztikai számhoz ér a blogom és akkor ismét jövök játékkal!
2013. július 15., hétfő
Rántott patisszon kicsit másként
Hozzávalók és elkészítése: Többször készítettem már rántott patisszont most amit változtattam az elkészítési módon csak azt fogom leírni. A patisszont megpucoltam magját kiszedtem majd felszeleteltem, besóztam kicsit vártam majd a liszthez tettem 1 ek. házi/csirkéhez való/ fűszerkeveréket. A patisszont megforgattam a fűszeres lisztbe majd felvert tojásba és a prézlibe és forró olajban kisütöttem. Egészen más az íze a fűszeres liszttől, nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok !
2013. július 14., vasárnap
Egyszerű poharas desszert! Játék összefoglalója!
Nagyon szépen köszönöm hogy a befőzés és más elfoglaltságotok ellenére is szakítottatok időt és jelentkeztetek játékomra !Örömmel fogadtam a jobbnál jobb recepteket , talán most hirtelen nem is tudnék választani de idővel biztos kipróbálom őket szép sorjában.( Kedves volt hogy közületek ketten is szeretett nagymamátok poharas desszertjére emlékeztetek!) Válogassatok kedvetekre ! Recept nevére kattintva olvashatjátok a hozzávalókat és elkészítését!
Horváth Emerencia: Madártej
****
Katalin : Epres meggyes túróhab
***
Kati : Ordás faiepres pohárdesszert
***
Hankka: Erdei gyümölcsös pohárkrém
****
Marisz57 : Színes pohárkrém
***
teller-cake: Tejberizs ribizliszósszal
***
Sütis néne: 1. Gyors málnás pohárdesszert
***
****
Lilla: Őszibarackos pohárkrém
***
Csigabige: Epres pohárkrém banánnal
****
***
Andi: 1. Cseresznyés túróhab
***
Okki: Boszorkányhab
Erika: Meggyhab
***
Nea: Habkönnyű vaníliás tejberizs karamellizált nektarinnal
***
Szera: " Nagymama Poharas desszertje"
/ Fotó nincs ! / Szeretettel gondolva ezekre az ízekre!
Recept:Cukrot a tojásfehérjével jó kemény habbá felverjük,
meggyet összepaszírozzuk és a habbal elkeverjük.
Talpas poharakba tesszük és jól lehűtjük.
****
Természetesen a sorsolás sem maradt el! Akinek a nevét férjuram a dobozból most kihúzta az :Bori
Gratulálok! Kérlek postacímedet küld el fremail címemre hogy mielőbb eltudjam küldeni ajándékomat !
Mindenkinek gratulálok és nagyon szépen köszönöm hogy jöttetek játszani !
2013. július 13., szombat
Málnás palacsinta
Hozzávalók: palacsinta tésztához: tojás, liszt, pici só, tej, szódavíz, töltelékhez: málna, porcukor
Elkészítése: Szokásos módon a palacsintát kisütöttem. 15 dkg. málnát 2 ek. porcukorral elkevertem hagytam kicsit állni majd szűrőkanálba tettem ahol a leve lecsepegett és megtöltöttem a gyümölccsel a palacsinta tésztákat. Tetejét fahéjas porcukorral szórtam meg.
Jó étvágyat kívánok !
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)