2011. június 8., szerda

Sajtos rolád

 Hozzávalók:  bolti leveles tészta, 30 dkg. reszelt sajt, 4 db tojássárgája, 4 dkg. liszt, 2 dl tej, 10 dkg. margarin, só, + 1 tojás tészta kenéséhez
Elkészítése: a bolti leveles tésztát kihajtogattam, 1 felvert tojással megkentem és 1 cm. csíkokra vágtam.
Fakanálra  a csíkokat feltekertem úgy hogy a tojásos része legyen  a külső részen, a tészta csíkok kicsit fedjék egymást. Egy fakanálra lehet 2-3  feltekerni. Ilyenkor régi fakanalakat elő lehet venni erre a célra megfelel. Mikor már mindet feltekertem. 20 ' pihentettem.
Előmelegített sütőben 200 fokon  20' alatt megsül. Még forrón lehúztam  a fakanálról a tésztát.
A reszelt sajtot a tojással  a liszttel és a tejjel sűrűre  főztem és hagytam kihűlni, majd hozzákevertem 10 dkg. margarint és megsóztam .
 Ebből a krémből töltöttem a tésztába(töltő zsákkal, vagy egy zacskónak a végét  levágjuk ) úgy hogy egy kicsi  krém a tészta mindkét végén legyen amit végül reszelt sajtba mártottam..
                                                                                                                                                

13 megjegyzés:

Aleda írta...

Ezer éve készülök ezt megsütni,mégis valahogy mindig elmarad:( Annyira guszta és biztos finom is.

Mrita írta...

Ez az egyik kedvencem, bár még sosem sütöttem, mert nem mertem, ki kellene próbálni. Ha maradt pár morzsácska légy kedves küldeni.

Éva írta...

Aleda: Szánt rá magad és süsd meg nagyon finom!
Mrita: bátran kezdjél hozzá könnyü.Sajnos már morzsa sincs!

Teakert írta...

Egyáltalán nem ég meg a fakanál?

Éva írta...

Nem ég meg a fakanál !

RaMary írta...

Kedvencem, fantasztikusan finom süti!

Éva írta...

RaMary: Mi is nagyon szeretjük !

mellissina2 írta...

Hú de szeretem a sajtos roládot,kicsit macerás,de egyszer bátor leszek és megcsinálom!
Nagyon guszta,és nagyot nyeltem!!!!

Kreatív konyha írta...

Ezt a receptet elkérem, mert karácsony és szilveszter között nálam lesz egy újabb roham sütemény sütés, Oli fiam ugyanis december 30-án született :))
Ez biztos sikeres lenne a vendégeknél...

Éva írta...

Mellisina2: Nagyon finom valóban egy kicsit babrás, de megéri vele foglalkozni mert nagyon finom!
Kreatív konyha: Biztos fog ízleni mert finom!

Vicuska írta...

Na tessék, ez is milyen egyszerű és nagyon finom!!!

Katalin írta...

Nagyon jó a Diósgyőri vár képed, egyszer régen jártunk ott. Egy képed meddig lesz fent, mikor jön a következő? Gondolom nem naponta fogod cserélni. Nagyon jó ötlet, hogy így kitaláltad ezt :)

Éva írta...

Katalin: Köszi! Hetente fogom váltani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...