Az elmúlt hétvégén nászasszonyomnak készítettem születésnapjára egy meglepetés tortát az lúdláb torta volt kis méretben. Nagy örömet szereztem vele jó érzés volt nekem is . Most ezen a hétvégén a szomszéd asszonyomnak lesz a szülinapja és gondoltam meglepem ezzel a kis édességgel! A receptet itt találtam aminek csupán a feléből készítettem és ahogy elgondoltam a formázási kivitelezését működött is
Hozzávalók a fél adaghoz: alaphoz: 7,5 dkg margarin, 5 dkg étcsokoládé, 15 dkg darált háztartási keksz, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaó, 0,4 dl tej, kókuszos krémhez: 3 dl tej, 4 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg búzadara, 4 dkg margarin, 7,5 dkg kókuszreszelék, tetejére: 0,8 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé, 2,5 dkg tejcsokoládé.
🌺
Elkészítése: Az alaphoz a margarint a csokival gőz fölött megolvasztottam. Kekszet, porcukrot, kakaót összevegyítettem hozzá tettem a tejet és az olvasztott margarinos csokit és összegyúrtam a masszát. Egy szögletes tároló dobozba fóliát tettem és a szélesebb oldalra kb. 10 cm szélességben belenyomkodtam a kekszes alapot. A krémhez a tejbe tettem a kétféle cukrot és a búzadarát és sűrűre főztem még melegen beletettem a margarint és addig kevertem még elolvadt majd belekevertem a kókuszreszeléket is. Ezt a krémet kentem a kekszes alapra. Mikor már kellően kihűlt akkor elkészítettem a tetejére a mázat. A tejszínt összemelegítettem a kétféle csokoládéval és kevergetve hagytam kicsit hűlni majd rákentem a krémre. Még puha volt a máz mikor késsel bejelöltem a szeleteket ( háromszögeket gondoltam a csíkból vágni.) a szélesebb felére apró cukrot tettem. Mikor már dermedtebb volt a csokoládé akkor szeleteltem fel és raktam a tányérra.😋
Tapasztalatom első készítés után: nagyon finom a krém a máz is az alap kicsit több több folyadékot igényelt volna, majd legközelebb. . Remélem azért meglepetést tudok szerezni vele!
Ha szereted a kókuszos édességet sok sikert az elkészítéséhez és váljon egészségedre!