Nagyon szeretem ennek a tésztának a receptjét amit édesanyámtól tanultam ezt már beírtam ITT.
Nagyon finom almásnak- túrósnak, de rácsos tésztának is ezt használom!/ Finom és olcsó is!/
A töltelék hozzávalói:30 dkg. túró, 2 evőkanál cukor, reszelt citromhéj, mazsola, 1 evőkanál búzadara 1 tojás sárgája + fehérje kemény habbá verve. A töltelék hozzávalóit jól összekeverem.
A tésztát két lapba kinyújtom , egyik lapot kevés búzadarával megszórom ráteszem a tölteléket majd a másik lapot , villával megszurkálom a tetejét. Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30' sülési ideje.
Jó étvágyat!
Nagyon szeretem a túrós sütiket, ez is nagyon guszta. Az én anyukám is sütött hasonló süteményt. Még van 2 csomag túróm a fagyasztóban, nem sok, nagyon meggondolom, hogy mit készítsek belőle:)
VálaszTörlésCsatlakozom. :)
VálaszTörlésImádom a túrós süteményeket, bármilyen legyen is. :)
trollanyu:Nagyon finom ez a recept! Szegény anyu mindig ezzel várta a vendégeket, ez a sütemény olyan sokáig friss maradt pedig csak egy konyharuhával takarta le!
VálaszTörlésMinden, ami túrós, jöhet :) Nagyon guszta kis sütike :)
VálaszTörlésNagyon finom sütit sütöttél (megint.). A túrós nálam is nagyon bejön, mentem is a receptedet köszönöm.:)))
VálaszTörlésCsilla: Örülök hogy neked is kedvenced!
VálaszTörlésCsatlakozom a túrós sütit kedvelők táborához!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, jól jönne tízóraira!
Ami, Petra, Marcsis: Köszönöm a túrós sütit kedvelők nevében !
VálaszTörlésNagyon guszta, és nem utolsó sorban, nagyon finom sütemény!!!
VálaszTörlésÉn holnap készülök megsütni a játékra a süteményt.:))
Túrós sütit kedvelők tábora egy fővel szaporodott. Én is imádom !!! Az én nagyim turósai is nagyon sokáig puhák maradtak, de vajon nem az akkori lisztminőség adta meg ezt a lehetőséget ? Na meg a házi tehétúró! Ugye jó helyen kapizsgálok ? :))
VálaszTörlésGizi: Köszönöm! Kíváncsian várom mivel drukkolsz elő?:))
VálaszTörlésViki: Üdvözöllek a táborban! Nem tudom mi volt a trükk, de az biztos Anyukám hűtőbe sem tette/mint már most mindent beteszek én is hogy ne romoljon meg/ a szobában konyharuhával letakarva akár egy hétig is finom volt ! A túró amivel csinálta az bolti volt, de lehet hogy a liszt talán akkor jobb minőségű volt?:)Lehet!
Nagyon finom túrós, sajnos az alapanyagok nem túl jó minőségűek manapság, azért másak az ízek a régiekhez képest! Tényleg konyharuhával volt csak letakarva, mégis friss maradt, anno...
VálaszTörlésVicuska: Üdvözöllek! Még az íze talán hasonlít, de tartossága nem!
VálaszTörlésKöszönöm Éva :) Így igaz, sajnos...
VálaszTörlés