A receptben hájas tésztával volt írva, gondoltam van még maradék fagyasztott réteslapom elkészítem azzal. A receptben úgy volt hogy kinyújtás után teljes karikát és középen kis lyukkal ellátott formákat kell szaggatni. Eddig megcsináltam . Majd a recept úgy folytatódott hogy egymásra kell helyezni a teljes karikára a lyukas karikát és a teljes karikát vizes ecsettel le kell kenni. Ez is megvolt. Így kellet volna megsütnöm őket, majd a kész süteményekbe tölteni a diós-lekvárt. Gondoltam miért ne tölteném meg a nyers tésztát és úgy süssem ki? Nagyon rosszul gondoltam ! Mikor megsült a süteményem , mint a részegek félre voltak dőlve, sőt volt amelyikből kifolyt a töltelék is . Nem adtam fel a dolgot , utólag töltöttem még bele egy kis lekváros-diót. Az íze nagyon finom csak egy kicsit csáléra sikerült!
Oldalak
▼
2012. január 5., csütörtök
Hájas gyűrű vagy kosár
Na ez egy olyan sütemény amit bevállalom hogy elbaltáztam!
A receptben hájas tésztával volt írva, gondoltam van még maradék fagyasztott réteslapom elkészítem azzal. A receptben úgy volt hogy kinyújtás után teljes karikát és középen kis lyukkal ellátott formákat kell szaggatni. Eddig megcsináltam . Majd a recept úgy folytatódott hogy egymásra kell helyezni a teljes karikára a lyukas karikát és a teljes karikát vizes ecsettel le kell kenni. Ez is megvolt. Így kellet volna megsütnöm őket, majd a kész süteményekbe tölteni a diós-lekvárt. Gondoltam miért ne tölteném meg a nyers tésztát és úgy süssem ki? Nagyon rosszul gondoltam ! Mikor megsült a süteményem , mint a részegek félre voltak dőlve, sőt volt amelyikből kifolyt a töltelék is . Nem adtam fel a dolgot , utólag töltöttem még bele egy kis lekváros-diót. Az íze nagyon finom csak egy kicsit csáléra sikerült!
A receptben hájas tésztával volt írva, gondoltam van még maradék fagyasztott réteslapom elkészítem azzal. A receptben úgy volt hogy kinyújtás után teljes karikát és középen kis lyukkal ellátott formákat kell szaggatni. Eddig megcsináltam . Majd a recept úgy folytatódott hogy egymásra kell helyezni a teljes karikára a lyukas karikát és a teljes karikát vizes ecsettel le kell kenni. Ez is megvolt. Így kellet volna megsütnöm őket, majd a kész süteményekbe tölteni a diós-lekvárt. Gondoltam miért ne tölteném meg a nyers tésztát és úgy süssem ki? Nagyon rosszul gondoltam ! Mikor megsült a süteményem , mint a részegek félre voltak dőlve, sőt volt amelyikből kifolyt a töltelék is . Nem adtam fel a dolgot , utólag töltöttem még bele egy kis lekváros-diót. Az íze nagyon finom csak egy kicsit csáléra sikerült!
Bátor vagy , hogy bevállaltad, a következő szebb lesz, finomnak attól még finom volt gondolom:)
VálaszTörlésSzerintem jól néznek ki, nekem tetszik:) Lehetne a neve részeges diós kosárka:) De tényleg, ha nem írod le a történetet, én sosem jövök rá, hogy ez eegy elszrt süti.
VálaszTörlésÉva, nekem ez inkább leveles tésztának tűnik, mint réteslapnak. Amúgy a pogácsában is az eldőlteket szeretjük a legjobban:-))
VálaszTörlésSzerintem guszta lett, annak ellenére, hogy nem egészen így kéne kinéznie! :)
VálaszTörlésJó pap is holtig tanul! ;)
VálaszTörlésA receptben biztosan nem volt ott, hogy csak függőlegesen állhatnak. Jók ezek így vízszintesen fekve is! :-)
VálaszTörlésÚgy látszik, ez a "bevállaltam" mindig aktuális lesz :-)
Kati: Finom lett azzal nincs hiba!
VálaszTörléstrollanyu: Köszi! Jó név lenne neki!
Flóra: Köszi! Az íze finom a másik képet pedig nem látjátok hogy milyennek kellene kinézni!
Szilabi: Ez így igaz!
M@rti: Ez a hiba hogy nem a recept szerint csináltam! Köszi! Szerintem hibázni bárki bármikor tud!
Szerintem meg az a lényeg, hogy finom lett, legközelebb meg már tudni fogod, hogy nem szabad előre megtölteni :)
VálaszTörlésPanna: Nagyon finom az biztos a bakimat meg megjegyeztem!
VálaszTörlésAmikor megpillantottam a képet ugy magamban megjegyeztem milyen csalafinta süti,nagyon guszta.Ha nem irod sose jövök rá,mi a bibi.Van ez igy a legjobb igyekezet mellett is.
VálaszTörlésnyanyus: Köszi! Azért ha nem okoskodtam volna akkor szebb lenne!
VálaszTörlés