Hozzávalók: ( természetesen mennyiséget csökkentettem és egy kicsit változtattam rajta ) gombóchoz: 30 dkg. darált sertéshús, 1 db tojás, só, őrölt bors, 4 ek. zsemlemorzsa. + 20 dkg gomba, olaj, 1 fej vöröshagyma , kisebb paradicsom - paprika, fűszerek: pirospaprika, csípős paprika, őrölt bors, só, bazsalikom, majoránna, 1 kanál liszt, 2 dl tejföl, nokedli: 4 ek. finomliszt, 3 ek. rétesliszt, 1 db tojás, só, 1 ek. olaj.
😊
Elkészítése: Először a gombóchoz valókat összegyúrtam . Az olajat megforrósítottam amibe tettem a feldarabolt vöröshagymát kicsit dinszteltem majd hozzá tettem a paprikát és paradicsomot megszórtam pirospaprikával , borssal , csípős paprikát is hozzá tettem sóztam és vizet öntöttem rá .Mikor kezdett főni ekkor tettem bele a megtisztított és darabokra vágott gombát valamint kevés bazsalikomot és majoránnát és még kb. 1 dl vizet. Amikor már főtt a gomba is akkor a húsból kis gombócokat formáltam és bele tettem a szószba. Csak óvatosan ráztam az edényt nem kavartam a gombócok miatt. Mikor készre főtt a gombóc akkor a lisztet elkevertem a tejföllel és összefőztem besűrítettem vele. Nokedlit készítettem hozzá ahogy a receptben is szerepelt / eddig csak finomlisztből olaj nélkül csináltam a nokedlit / nagyon jó könnyű lett a tészta így elkészítve! Nagyon finom ! 😋
Jó étvágyat kívánok !
Úgy szeretem az ilyen szaftos ételeket! Máris mentem, nagyon tetszik. Jövő héten lehet elkészítem...Nagyon guszta!
VálaszTörlésEn is szeretem az ilyen finom, kiados ebedeket. Hat meg a nokedlit hozza!
VálaszTörlésNekem is megvan ez a reci a blogomon, csak én spagettivel készítettem.
VálaszTörlésFinooom!
Már a neve is nagyon tetszett! :) Aztán elkezdtem olvasni, és egyre nagyobbakat nyeltem. Szóval feltétlen meg kell próbálnom, nagyon köszönöm Neked, természetesen lopom! (Pl.nokedlit eddig én is csak olaj nélkül csináltam...)
VálaszTörlésIlléskrisz Konyhája: Köszi!
VálaszTörlésErika: Nagyon finom volt így a gomba és kevés hússal a nokedli.Bár eltudom képzelni akármilyen tésztával is!
Juci:Biztos finom a spagettivel is!
RaMary:Köszi! Próbáld ki nagyon finom!
Már régebben találtam ezt a receptet, a Süss, alkoss blogon, nagyon nagy sikere lett nálunk is. Szoktam rizzsel is készíteni, az is finom hozzá. Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik, mert imádom a gombás ételeket. De lehet, gomba nélküli változatban is el kellene készítenem válogatósaim miatt.
VálaszTörlésNagyon finom mi is szeretjük:))
VálaszTörlésEngem ízében kicsit emlékeztet a bakonyira - persze nem érzem az ízt, csak képzeletben!:) Magyon finom lehet!
VálaszTörlésÉn is vittem a receptet, már csak azért is, mert Simontornya a mi városunk Nyárádszereda testvérvárosa, s bár soha nem jártam ott, jó tudni, hogy onnan származik a recept. Nagyon guszta nálad, köszönöm szépen:)
VálaszTörlésNagyon jó ez a recept, szeretjük az ilyen szószos ételeket. Ha nem sütire vadásznék a blogkóstolóra, ezt készíteném el. De elkészítem csak úgy. No és most addig nem tágítok a blogodtól, amíg nem döntök, mert több jelölt is van:-)
VálaszTörléstrollanyu: Rizzsel is nagyon fino lehet! Köszi kellemes hétvégét Nektek is!
VálaszTörlésMaria: Köszi! Szerintem biztos finom lenne csak a gombócokkal is!
Jámborné Budai Mónika: Akkor ismerős a recept Neked is!
Tiffanylda: Én meg a bakonyit nem ismerem, de rémlik hogy valami vadas ugye?
Kati: Erre szokták mondani "kicsi a világ"! Akkor illik ezt a receptet kipróbálnod!:-)
Gerdi: Köszi! Jó szemezgetést kívánok!
Nagyon jól hangzik, biztosan nagyon finom volt ezzel a gombás szafttal, nokedlivel! :)
VálaszTörlésHú, ezt én is szívesen megenném!
VálaszTörléshankka:Köszi! Finom volt!
VálaszTörlésMárti: Azt el is hiszem!
Már kétszer főztem meg (legutóbb a múlt héten), és az uram ma újra kérte. :)
VálaszTörlésMárti örülök hogy ízlik, váljon egészségetekre!
VálaszTörlés