Hozzávalók: Kovász:. amit előző nap készítettem elő: 3 dl langyos víz, 27 dkg. rétesliszt, 0,5 dkg. élesztő ezt összekevertem majd lefedve hagytam másnapig. Ezen kívül 2,2 dl langyos víz, 45 dkg. liszt, 1 dkg. élesztő, 1 tk. só.
😉
Elkészítése: A kovászt beleöntöttem a dagasztótálba erre morzsoltam rá az élesztőt öntöttem hozzá a vizet és tettem bele a sót ezt elkevertem majd a lisztet hozzátéve alaposan bedagasztottam. Ez elég lágy tészta. Olajos kézzel körbekentem a tésztát majd hagytam 1 órát pihenni. Lisztezett deszkára borítottam és kétfelé vettem/nekem két egyforma ehhez használt sütőformám nincs ezért lett az egyik kisebb/ hosszúkásra formáltam majd a sütőformába tettem sütőpapírt és ebbe helyeztem bele a tésztát. Letakarva még 30' kelesztettem.Ezután a kenyeret késsel bevagdostam vizes kézzel a tetejét átsimítottam. Sütőt előmelegítettem alsó részére egy edényben vizet tettem be. Forró sütőbe tettem a tepsit 20' így sütöttem a kenyeret majd csökkentettem 200 fokra és még 40' sütöttem. Láttam hogy elég fakó a színe ezért még 10' bent hagytam. Mikor kivettem a sütőből lespricceltem vízzel.
Gyönyörűek!!!
VálaszTörlésKatalin: Köszi! Elég fakó lett, de nagyon finom szellős kenyérke!
VálaszTörlésÉva, az enyém meg az egyik nagyon sötét lett. De attól finomak ám, nem minden a külcsín.
VálaszTörlésPróbáld meg végig egy hőfokon sütni, hátha megpirul, de szerintem nagyon szép lett!
VálaszTörlésmarisz57:Ez valóban így igaz, mert az íze a lényeg! Köszi a biztatást!
VálaszTörlésMax Gastro: Üdvözöllek! Köszi ez jó ötlet legközelebb megpróbálom majd!